- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Riga Balsam 45%, 50 cl
Latvijas Balzams
- GuldThe Spirits Business 2016
Vælg favoritliste
Vælg favoritliste
Anmeldelser
- GuldThe Spirits Business 2016
Smagskommentar
Varenummer:25408008
Producent:Latvijas Balzams
Land:Letland
Type:Bitter
Dyrkningsmetode:Konventionel
Alkohol:45%
Proptype:Kork
Flaskestørrelse:50 cl
Stk. pr. kolli:24
Emballagetype:Karton
Riga Balsam er en klassisk, lettisk krydret og bittersød likør - letternes svar på den klassiske, danske bitter. Den har ikke noget med balsam at gøre, som vi forstår ordet balsam. Navnet refererer til, at drikken oprindelig var et lægemiddel. Mange anser den i dag i stedet for Letlands nationaldrik og på en tur rundt i Riga vil man støde på den over alt. Samtidig er det en bitter, som er populær i store dele af verden.
Også i Danmark er Riga Balsam populært. Ikke mindst i havnebyer, hvor sømænd i sin tid tog den med hjem. Således er den stadig særligt udbredt i skipperbyen Marstal på Ærø.
Riga Balsam er skabt på et utal af ingredienser, bl.a. urter, krydderier, honning, brændt sukker, bær, ensian, birkeknopper, baldrian, pebermynte, malurt, kalmusrod, blåbær, hindbær, ingefær, muskatnød, peber, appelsinskal, egebark og blomster. Den lagrer bl.a. på egetræsfade. Og så skulle den være god mod fordøjelsesproblemer.
Navnet "balsam" refererer til, at den oprindelig er et lægemiddel. Den er Letlands nationaldrik og er en af verdens mest udbredte bitter. Blandt danskere er Riga Balsam kendt blandt sømænd i havnebyerne, og i skipperbyen Marstal på Ærø er drikken særligt udbredt.
Opskriften skulle være helt tilbage fra 1752, hvor en farmaceut ved navn Kunze efter sigende skabte den berømte bitter. Alle de mange urter, krydderier, frugter og andre botaniske ingredienser bliver infunderet i en blanding af vand og spiritus. Når man har opnået selve essensen af Riga Balsam, blandes den med resten af ingredienserne såsom honning og karamel. Den tappes herefter i en lerflaske. I de første seks måneder efter aftapning vil smagen af Black Balsam udvikle sig, efterhånden som ingredienserne interagerer med leret.
Vil du spare 5% på dit køb?
Så meld dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og så sparer du altid 5% på tusindvis af produkter.
Riga Balsam er en klassisk, lettisk krydret og bittersød likør - letternes svar på den klassiske, danske bitter. Den har ikke noget med balsam at gøre, som vi forstår ordet balsam. Navnet refererer til, at drikken oprindelig var et lægemiddel. Mange anser den i dag i stedet for Letlands nationaldrik og på en tur rundt i Riga vil man støde på den over alt. Samtidig er det en bitter, som er populær i store dele af verden.
Også i Danmark er Riga Balsam populært. Ikke mindst i havnebyer, hvor sømænd i sin tid tog den med hjem. Således er den stadig særligt udbredt i skipperbyen Marstal på Ærø.
Riga Balsam er skabt på et utal af ingredienser, bl.a. urter, krydderier, honning, brændt sukker, bær, ensian, birkeknopper, baldrian, pebermynte, malurt, kalmusrod, blåbær, hindbær, ingefær, muskatnød, peber, appelsinskal, egebark og blomster. Den lagrer bl.a. på egetræsfade. Og så skulle den være god mod fordøjelsesproblemer.
Navnet "balsam" refererer til, at den oprindelig er et lægemiddel. Den er Letlands nationaldrik og er en af verdens mest udbredte bitter. Blandt danskere er Riga Balsam kendt blandt sømænd i havnebyerne, og i skipperbyen Marstal på Ærø er drikken særligt udbredt.
Opskriften skulle være helt tilbage fra 1752, hvor en farmaceut ved navn Kunze efter sigende skabte den berømte bitter. Alle de mange urter, krydderier, frugter og andre botaniske ingredienser bliver infunderet i en blanding af vand og spiritus. Når man har opnået selve essensen af Riga Balsam, blandes den med resten af ingredienserne såsom honning og karamel. Den tappes herefter i en lerflaske. I de første seks måneder efter aftapning vil smagen af Black Balsam udvikle sig, efterhånden som ingredienserne interagerer med leret.
Vil du spare 5% på dit køb?
Så meld dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og så sparer du altid 5% på tusindvis af produkter.
Varenummer:25408008