Brand image

La Mancha

La Mancha er enormt og vinene herfra er mange. Her er tørt, virkelig tørt, men det er ikke altid et minus, når det kommer til god vin.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Årgang
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvordan smager rødvin fra La Mancha?

    La Manchas rødvine er ofte kendetegnet ved deres modne, saftige frugtsmag. Afhængigt af druesorten og vinens modenhed kan du støde på smag og aroma af røde bær som kirsebær, hindbær og jordbær. De Tempranillo-baserede vine kan også rumme blomme- og brombærnoter. Mange rødvine fra La Mancha har desuden krydrede undertoner med noter af urter, tobak, læder og sort peber, som tilføjer kompleksitet og dybde til vinene, især når de ældes. De har et moderat niveau af tanniner, som bidrager til vinens struktur og mundfornemmelse. Vinene byder ofte på en god balance mellem frugtighed, syre og tanniner.


    Nogle rødvine af højere kvalitet fra La Mancha har potentialet til at lagres længe og udvikle yderligere kompleksitet over tid. Med flaskelagring kan disse vine udvikle mere tertiære smage, såsom tørret frugt, krydderier og noter af cedertræ eller tobak

  2. Hvor ligger La Mancha?

    La Mancha er den største vinregion i Europa. Den spanske vinområde, der strækker sig fra Madrid i nord til bjergene omkring Valdepeñas 200 kilometer længere mod syd, dækker i alt et areal på ikke mindre end 170.000 ha. La Mancha ligger i den centrale del af Spanien i det autonome område Castilla-La Mancha. Hovedstaden er Toledo.


    Ordet Mancha kommer fra maurisk og betyder knastør – en meget rammende beskrivelse af betingelserne for vindyrkning i området. Nedbørsmængden er sølle 300 til 400 mm om året, der samtidig falder meget uberegneligt, og temperaturerne ligger sommeren igennem på 40 grader i skyggen. La Mancha er kendt for sine store sletter, tørre klima og ekstreme temperaturvariationer mellem varme somre og kolde vintre. Disse klimatiske forhold er, sammen med jord af overvejende kalksten, befordrende for fremragende vindyrkning. La Mancha er særligt anerkendt for sin produktion af vin lavet af den hvide druesort Airen, som er den mest plantede drue i verden.

  3. Hvilke druer bruges i La Mancha?

    Den mest plantede drue i La Mancha er Airen, som kan modstå tørken, men de gode vine dyrkes på Monastrell, Garnacha og Tempranillo, som dog lokalt kaldes for Cencibel. Udbyttet er lavt, og det samme er priserne endnu. Sammenholdt med en kolossal udvikling i den tekniske vinificering siden midten af halvfemserne er vine fra La Mancha blandt de bedste køb i Europa i dag, men knapt så kendte og efterspurgte som deres syditalienske modstykker fra Puglia.

  4. Hvor gammelt er La Mancha?

    La Mancha er den ældste Denominación de Origen (DO) i hele Spanien og har været det siden 1932. Man har lavet vin i La Mancha siden romerne var i landet for 2000 år siden. En ældgammel tradition med andre ord, som man den dag i dag nyder godt af.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]