BLACK WEEK 🍷👉SPAR OP TIL 60%!

Brand image

Alentejo

Portugisiske Alentejo er hjem for nogle af de mest interessante, velsmagende og ikke mindst flot anmeldte rødvine i hele Portugal. Et vinland som fortjener, at vi kaster os over andet og mere end blot deres portvine.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Alentejo?

    Alentejo ringer måske ikke så mange klokker hos de fleste danskere, men det er virkelig et velkendt, højt respekteret vinområde i det østlige Portugal. Det varme, tørre område dækker cirka en tredjedel af landet og er bedst kendt for sin rødvin, hvoraf den bedste sælges under titlen og Alentejo DOC (Denominacao de Origem Controlada).

  2. Hvilke druer bruger man i Alentejo?

    Typisk bruge man i Alentejo en række forskellige druesorter. Nogle fremtrædende røde druesorter er bl.a. Aragonez (kendt som Tempranillo i Spanien). Druen er en af de mest udbredte i Alentejo. Den tilføjer struktur og kompleksitet til vinene med noter af røde frugter, krydderier og en god syrebalance. Aragonez er kendt for at modne tidligt, hvilket passer godt til Alentejos varme klima.


    Trincadeira er en lokal druesort, der trives i Alentejos varme og tørre forhold. Den bidrager med intense bærfrugter, krydrede noter og bløde tanniner til vinene. Trincadeira bliver ofte brugt til at tilføje dybde og struktur til blandinger.


    Alicante Bouschet er en usædvanlig druesort, som har en mørk farve og en rig, fyldig smag med noter af modne bær, krydderier og undertoner af chokolade. Den bruges ofte i Alentejo til at tilføje farve og tanninstruktur til rødvinene.


    Selvom den primært kendt for at være en af Portugals mest berømte druesorter til portvin, dyrkes Touriga Nacional også i Alentejo. Den bidrager med intense aromaer af blomster, mørke bær og en kompleks tanninstruktur, der gør den ideel til at lave fyldige og komplekse rødvine.

  3. Hvordan smager vine fra Alentejo?

    Rødvin fra Alentejo er især kendt for deres intense og komplekse smag. De er kendetegnet ved en fyldig krop og velintegrerede tanniner, som giver dem en blød og behagelig struktur. Når du smager, vil du måske kunne finde noter af modne, sorte som solbær, brombær og sorte kirsebær, som giver vinene en rig og saftig karakter. Krydderier som sort peber, nelliker og kanel kan ofte findes i smagen, hvilket tilføjer en ekstra dimension af kompleksitet. Disse kryddernoter stammer både fra druernes naturlige egenskaber og ofte fra lagring på egetræsfade. Mange lagres på egetræsfade, hvilket giver dem subtile noter af vanilje, ristet egetræ og nogle gange et strejf af chokolade eller kaffe. Dette bidrager til vinens kompleksitet og dybde.


    Tanninerne i Alentejo-vinene er ofte velintegrerede og bløde, hvilket gør vinene behagelige at drikke, selv når de er unge. De giver også struktur, der er nødvendig for, at vinen kan modnes på en god måde. Vinene er typisk fyldige med en fyldig og rund mundfølelse, som gør dem velegnede til at parres med kraftige retter som grillet kød, vildt og fyldige gryderetter.

  4. Hvor ligger Alentejo?

    Alentejo er i én af de største vinregioner i Portugal og er inddelt i DOC underregionerne Portalegre, Borba, Redondo, Vidigueira, Reguengos, Granja/Amareleja, Moura og Évora. Alentejo ligger øst for Ribatejo i den sydøstlige del af Portugal og strækker sig helt ned til Algarve. Vin fra Alentejo er "blandt de indviede" kendt for at være spændende kvalitetsvin - her i blandt ikke mindst Cortes de Cima.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]