Monastrell

Kan du lide Mourvèdre, kan du også lide Monastrell. En lidt svær drue at dyrke, men ikke desto mindre dyrkes den i store dele af den vindyrkende verden.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Monastrell?

    Monastrell er en rødvinsdrue, som er mere kendt under navnet Mourvèdre - eller alternativt Mataro. Druen er kendt i Spanien som Monastrell af årsager, man ikke kender. Druen dyrkes i mange steder i verden, herunder Rhône- og Provence i Frankrig, Valencia, Jumilla og Yecla i Spanien, Californien og Washington, Sydafrika og i australske South Australia og New South Wales. Ud over at bruges til rødvin er Mourvèdre en fremtrædende komponent i "GSM" (Grenache, Syrah og Mourvèdre) blandinger. Den bruges også til portvin.


    Monastrell kan være en vanskelig drue at dyrke. Man siger, at den foretrækker "ansigtet i den varme sol og fødderne i vandet". Det betyder, at den har brug for meget varmt vejr, men tilstrækkelig vand eller kunstvanding til at producere intenst smagende druer, der ikke bliver overmodne. Vinstokkenes modtagelighed over for sygdomme kan give yderligere problemer for vinavlerne.


    Druen har en tendens til både at spire og modne meget sent. Den har en god evne til at tilpasse sig forskellige jordbundstyper, men de mest ideelle steder er meget varme og sydvendte (på den nordlige halvkugle) skråninger med lavvandede lerjorde, der kan holde på den nødvendige fugt til at holde vinstokkenes "fødder" våde. Ud over et varmt klima klarer Monastrell sig også bedst i et tørt klima med tilstrækkelig vind til at beskytte druen mod sygdomme.

  2. Hvordan smager Monastrell?

    Monastrell har en tendens til at give vine med en del tanniner og alkohol. Vinstilen varierer meget alt efter, hvor den er produceret, men Monastrell-vine ofte har ofte noget vildt over sig eller jordagtige noter med en blød smag af røde frugter.

  3. Hvor kommer Monastrell fra?

    Monastrell er formentlig oprindelig en spansk drue. Den kom formentlig til Valencia af fønikerne omkring 500 f.Kr.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]