- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Monastrell
Kan du lide Mourvèdre, kan du også lide Monastrell. En lidt svær drue at dyrke, men ikke desto mindre dyrkes den i store dele af den vindyrkende verden.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
Vælg favoritliste
Castillo de Jumilla Red, D.O.P.
Bodegas Bleda- GuldBerlin Wine Trophy
Spansk prisvinder for små penge.
89,95pr. flaskePå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
Castillo de Jumilla Red Organic, D.O.P.
Bodegas Bleda- GuldBerlin Wine Trophy
Økologisk, prisvindende klasse.
99,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Monastrell?
Monastrell er en rødvinsdrue, som er mere kendt under navnet Mourvèdre - eller alternativt Mataro. Druen er kendt i Spanien som Monastrell af årsager, man ikke kender. Druen dyrkes i mange steder i verden, herunder Rhône- og Provence i Frankrig, Valencia, Jumilla og Yecla i Spanien, Californien og Washington, Sydafrika og i australske South Australia og New South Wales. Ud over at bruges til rødvin er Mourvèdre en fremtrædende komponent i "GSM" (Grenache, Syrah og Mourvèdre) blandinger. Den bruges også til portvin.
Monastrell kan være en vanskelig drue at dyrke. Man siger, at den foretrækker "ansigtet i den varme sol og fødderne i vandet". Det betyder, at den har brug for meget varmt vejr, men tilstrækkelig vand eller kunstvanding til at producere intenst smagende druer, der ikke bliver overmodne. Vinstokkenes modtagelighed over for sygdomme kan give yderligere problemer for vinavlerne.
Druen har en tendens til både at spire og modne meget sent. Den har en god evne til at tilpasse sig forskellige jordbundstyper, men de mest ideelle steder er meget varme og sydvendte (på den nordlige halvkugle) skråninger med lavvandede lerjorde, der kan holde på den nødvendige fugt til at holde vinstokkenes "fødder" våde. Ud over et varmt klima klarer Monastrell sig også bedst i et tørt klima med tilstrækkelig vind til at beskytte druen mod sygdomme.
Hvordan smager Monastrell?
Monastrell har en tendens til at give vine med en del tanniner og alkohol. Vinstilen varierer meget alt efter, hvor den er produceret, men Monastrell-vine ofte har ofte noget vildt over sig eller jordagtige noter med en blød smag af røde frugter.
Hvor kommer Monastrell fra?
Monastrell er formentlig oprindelig en spansk drue. Den kom formentlig til Valencia af fønikerne omkring 500 f.Kr.