- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
2017 Ampio delle Mortelle, IGT
Le Mortelle
- 95 pointJames Suckling
- 94 pointWine Spectator
- 92 pointAnmeldt af Monica Larner
Vælg favoritliste
Vælg favoritliste
Anmeldelser
- 95 pointJames Suckling
- 94 pointWine Spectator
- 92 pointAnmeldt af Monica Larner
Smagskommentar
Varenummer:1996320917
Producent:Le Mortelle
Land:Italien
Område:Toscana
Underområde:Maremma
Klassifikation:IGT
Type:Rødvin
Dyrkningsmetode:Konventionel
Druesammensætning:Cabernet Sauvignon, Carménère, Cabernet Franc
Glastype:Cabernet Sauvignon / Merlot
Serveringsforslag:Mørkt kød, Bøf (på grillen), Krydrede retter, Lyst kød, Fjerkræ (på grillen)
Alkohol:14,5%
Proptype:Kork
Flaskestørrelse:75 cl
Stk. pr. kolli:3
Emballagetype:Karton
En blanding af de bedste Carménère, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra Le Mortelles allerfineste vinmarker. Ampio startede som en idé, der blev til virkelighed i en exceptionel årgang, der afspejler og repræsenterer det fulde udtryk for Maremmas terroir.
2017 begyndte med mildt vintervejr og et relativt varmt og tørt forår, der førte til tidlig udvikling af vinstokkene. Sommeren var domineret af mangel på nedbør og højere temperaturer end gennemsnittet. Den unikke eksponering af Ampios vinmarker nyder dog godt af den nordvestlige eftermiddagsbrise og fremragende temperatursvingninger mellem dag og nat, hvilket favoriserer udviklingen af krydrede, aromatiske noter, der forbedrer Carménères balance og Cabernets elegante struktur. Høstaktiviteterne begyndte lidt før tidsplanen under perfekte vejrforhold. Cabernet Franc var den første, der blev plukket i midten af september, dernæst Cabernet Sauvignon og til slut Carménère i begyndelsen af oktober.
Le Mortelle
Toscanske Le Mortelle ligger i hjertet af Maremma i den underskønne italienske region. Her er smukt, så det næsten gør ondt, nær byen Castiglione della Pescaia med en dyb og lang historie og fascinerende arv og kultur. Le Mortelle har været i Marchesi Antinoris varetægt siden 1999 og siden har familien arbejdet på at forbedre vinmarkerne, ligesom man har bygget et nyt vineri fordi man mener, at området har stort potentiale, der endnu ikke er fuldt opdaget. Her er 270 hektarer, hvoraf de 170 er brugt til vinmarker.
En ejendom, som på mange måder understreger, hvor innovativ og fremadskuende Antinori-familien er. Ejendommen blev købt i 1999 og 8 år senere investerede familien 11 mio. euro i at bygge et CO2-neutralt vineri. I 2007 talte man om problematikkerne ved global opvarmning, men det var ikke en problemstilling, der påvirkede forbrugernes købsmønster, og derfor var vineriet dengang en større økonomisk satsning.
En af de helt store miljøsyndere i vinproduktionen er brugen af store mængder rent vand under vinifikationen. Dette har man på le Mortelle løst ved efter brug at filtrere vandet igennem udvalgte planter, vulkansk sten og ved at tilsætte naturlige bakterier. Egentlig er det en mimik af naturens egne processer som gør, at vandet renses og kan genanvendes i vineriet. Derudover har man bygget vineriet ind i en klippe og tre etager ned i jorden, så man kan flytte vinen via tyngdekraft og holde vineriet naturligt afkølet selv under gæringen.
Vineriet er beliggende i Maremma, som egentlig er et meget løst afgrænset område, der rummer store kontraster. Jorden er dels noget af den dyreste i Toscana (Bolgheri) og dels noget af det billigste. Fælles er et messo-klima, som er stærkt påvirket af områdets beliggenhed ud mod havet, hvilket giver det et mildere og mere tempereret klima end de mere klassiske toskanske områder. Det har gjort Maremma til en stor legeplads for områdets ellers ikke klassiske druesorter. Hovedsageligt er det Bordeaux-sorterne, der fokuseres på. Også på le Mortelle er Cabernet Sauvignon og Franc i førersædet. I vanlig stil har familien også tænkt ud af boksen og plantet Carmenere, Viognier, Vermentino og Ansonica (aka Inzolia), druersorter som dels er nytænkende for området men i to af tilfældene også for landet.
Selvom vinhuset er forholdsvis nyt for Antinori, har familien været i området meget længere. I et gammelt skøde kan man læse, at familien har ejet vinmarken Poggio Franco tilbage i 1863.
En blanding af de bedste Carménère, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra Le Mortelles allerfineste vinmarker. Ampio startede som en idé, der blev til virkelighed i en exceptionel årgang, der afspejler og repræsenterer det fulde udtryk for Maremmas terroir.
2017 begyndte med mildt vintervejr og et relativt varmt og tørt forår, der førte til tidlig udvikling af vinstokkene. Sommeren var domineret af mangel på nedbør og højere temperaturer end gennemsnittet. Den unikke eksponering af Ampios vinmarker nyder dog godt af den nordvestlige eftermiddagsbrise og fremragende temperatursvingninger mellem dag og nat, hvilket favoriserer udviklingen af krydrede, aromatiske noter, der forbedrer Carménères balance og Cabernets elegante struktur. Høstaktiviteterne begyndte lidt før tidsplanen under perfekte vejrforhold. Cabernet Franc var den første, der blev plukket i midten af september, dernæst Cabernet Sauvignon og til slut Carménère i begyndelsen af oktober.
Le Mortelle
Toscanske Le Mortelle ligger i hjertet af Maremma i den underskønne italienske region. Her er smukt, så det næsten gør ondt, nær byen Castiglione della Pescaia med en dyb og lang historie og fascinerende arv og kultur. Le Mortelle har været i Marchesi Antinoris varetægt siden 1999 og siden har familien arbejdet på at forbedre vinmarkerne, ligesom man har bygget et nyt vineri fordi man mener, at området har stort potentiale, der endnu ikke er fuldt opdaget. Her er 270 hektarer, hvoraf de 170 er brugt til vinmarker.
En ejendom, som på mange måder understreger, hvor innovativ og fremadskuende Antinori-familien er. Ejendommen blev købt i 1999 og 8 år senere investerede familien 11 mio. euro i at bygge et CO2-neutralt vineri. I 2007 talte man om problematikkerne ved global opvarmning, men det var ikke en problemstilling, der påvirkede forbrugernes købsmønster, og derfor var vineriet dengang en større økonomisk satsning.
En af de helt store miljøsyndere i vinproduktionen er brugen af store mængder rent vand under vinifikationen. Dette har man på le Mortelle løst ved efter brug at filtrere vandet igennem udvalgte planter, vulkansk sten og ved at tilsætte naturlige bakterier. Egentlig er det en mimik af naturens egne processer som gør, at vandet renses og kan genanvendes i vineriet. Derudover har man bygget vineriet ind i en klippe og tre etager ned i jorden, så man kan flytte vinen via tyngdekraft og holde vineriet naturligt afkølet selv under gæringen.
Vineriet er beliggende i Maremma, som egentlig er et meget løst afgrænset område, der rummer store kontraster. Jorden er dels noget af den dyreste i Toscana (Bolgheri) og dels noget af det billigste. Fælles er et messo-klima, som er stærkt påvirket af områdets beliggenhed ud mod havet, hvilket giver det et mildere og mere tempereret klima end de mere klassiske toskanske områder. Det har gjort Maremma til en stor legeplads for områdets ellers ikke klassiske druesorter. Hovedsageligt er det Bordeaux-sorterne, der fokuseres på. Også på le Mortelle er Cabernet Sauvignon og Franc i førersædet. I vanlig stil har familien også tænkt ud af boksen og plantet Carmenere, Viognier, Vermentino og Ansonica (aka Inzolia), druersorter som dels er nytænkende for området men i to af tilfældene også for landet.
Selvom vinhuset er forholdsvis nyt for Antinori, har familien været i området meget længere. I et gammelt skøde kan man læse, at familien har ejet vinmarken Poggio Franco tilbage i 1863.
Varenummer:1996320917