- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Chianti Rufina
Ordet "Chianti" behøver på ingen måde blive efterfulgt af "Classico", når det kommer til vin. Mød Chianti Rufina, der virkelig giver dig fantastisk italiensk rødvin fra Toscana.
Hvad er Chianti Rufina?
Chianti Rufina er den mindste appellation og uden tvivl den mest berømte af Chianti-underzonerne, der strækker sig over 750 hektar. Her vokser 95% Sangiovese, kombineret med Canaiolo, Colorino og Malvasia Nera fra veldrænede, tørre og stenede, nord- og nordvestvendte vinmarker. Disse 15-40 år gamle vinstokke vokser i mediumtæt ler og kalksten i 200-300 meters højde.
Der er syv Chianti-underzoner, inklusive Rufina – men ikke Chianti Classico DOCG. Chianti Classico er sin egen DOCG, generelt med vinmarker plantet i højere højder end Chianti, og vinene skal lagres i mindst 12 måneder, før de frigives på markedet.
Klimaet er næsten kontinentalt og markerne er højtliggende omkring byen Rùfina ved foden af Appenninerne. Højden betyder, at Sangiovese-druen kan modnes langsommere. Det giver vinen mere behagelige tanniner og den ældes langsommere. Det hjælper med at bevare syren, friskheden og giver mere intense frugtaromaer.
Hvad spiser man til Chianti Rufina?
Oksekød af høj kvalitet eller vildt - evt. i en ægte, toskansk ragú.