- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Sicilien
Sicilien har flere vinmarker end nogen andre af de italienske vinregioner, og man konkurrerer heftigt med Puglia/ Apulien om at være det største vinproducerende område. Her finder du flere kvalitetsvine fra den italienske vulkanø.
Vælg favoritliste
Itynera Cabernet/Nero d'Avola, IGT
MGM Mondo del VinoModen, dyb og koncentreret.
119,95pr. flaskePå lager online- På lager online
Vælg favoritliste
Itynera Syrah, IGT
MGM Mondo del VinoMasser af brombær og modne kirsebær.
119,95pr. flaskePå lager online- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
Itinera Nerello Mascalese, IGT
MGM Mondo del VinoPrøv den meget lokale, sicilianske druetype Nerello Mascalese.
129,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Hvilke vine laver man på Sicilien?
Sicilien har en ældgamle traditioner for vinfremstilling, der går tilbage til oldtiden, hvor øen var græsk koloni. Øens varierede terroir, der spænder fra frugtbare sletter til forrevne bjergskråninger, giver mulighed for produktion af en bred vifte af vine. Det er f.eks. på druen Nero d'Avola, som står bag nogle af øens mest berømte rødvine. Vinene er komplekse, fyldige vine med noter af mørk frugt, krydderier og et strejf af chokolade.
Man laver også rødvin lavet af druer dyrket på skråningerne af Etna, Europas største aktive vulkan. Typisk er en mellemfyldig vin med en lys syre og smag af rød frugt, jord og vulkanske mineraler.
Marsala er en hedvin, der ofte bruges i madlavning. Den er lavet af en blanding af hvide druer og lagret i mindst et år på egetræsfade. Det er en fyldig og kompleks vin med smag af karamel, figner og mandler.
Sicilien har flere vinmarker end nogen andre af de italienske vinregioner, og man konkurrerer heftigt med Puglia/ Apulien om at være det største vinproducerende område. Dette endda på trods af, at man på Sicilien konsumerer mindre vin pr. indbygger end i nogen anden region i Italien…
Mange druer ender som rosiner i det lokale køkken, og den sicilianske drue spiller også en stor rolle i mange dessertvine, - ikke mindst Marsala har formået at slå sit navn fast over hele verden!
Selv om ikke mindre end 90% af DOC-produktionen går til dessertvine, har resultaterne indenfor siciliansk vinproduktion i de senere år vist, at man ikke bør underkende de gode rød- og hvidvine, der produceres over hele øen.