Garnacha

Garnacha er én af de druer, man skal kende til, hvis man holder af gode, fyldige, stærke og intense spanske vine - og det er vi mange, der gør.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Garnacha?

    Garnacha er det spanske navn for Grenache - en af de store druer i i Rhône og Languedoc. Den stammer dog fra nordspanske Aragón og trives i klimaer, der er forholdsvis varme. Man kan godt regne med en fyldig, stærk og intens vin, som emmer af spansk temperament, krydderier og varme. Til gengæld stjæler den sjældent rampelyset, men bliver brugt sammen med druer, der har mere farve og flere tanniner. Drikker du spansk, vil det tit være Tempranillo, men den bruges også en en stor del rosévine. Druen er let at passe i marken, og ikke mindst det faktum spiller også en rolle i druens store udbredelse. Man vil ofte finde Grenache sammen med Syrah og Mourvédre - en klassisk kombinationen, der oftest bare forkortes GSM.

  2. Hvor bruges Garnacha ellers?

    Med druens hårdføre karakter og dens fine modstandsdygtighed mod tørke, vind og varme bruges den ofte i Australien og Californien. Her er ofte temmelig varmt, hvilket bl.a. hjælper til at alkoholprocenten på vinene kan blive ret høj - over 15%.

  3. En overlever

    Da den frygtelige phylloxera ramte den iberiske halvø i 1800-tallet og næsten lagde vinproduktionen ned i Europa, var det faktisk en fordel for Garnacha. De oprindelige vinstokke blev nemlig ødelagt, men erstattet med den robuste Garnacha. Garnacha spredte sig historisk til Rioja, Navarra og senere endnu længere til Frankrig. Der bliver plantet enorme mængder af druen, også på Sicilien, hvor den hedder Granaccia og på Sardinien, hvor den hedder Cannonau. Dermed var druen med at puste nyt liv i hele vinindustrien, og i dag vokser druen også i nye vinlande som Mexico, Israel og Kina.

  4. Hvad er det rigtige glas til Garnacha?

    Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Old World Syrah til din Grenache Noir.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]