2021 Château Canon, Premier Grand Cru Classé B

Château Canon

Frankrig
Bordeaux
  • 97 point
    Adrian van Velsen
    One of the great wines of the vintage, without a doubt.
  • 96 point
    Decanter
    Anmeldt af Georgina Hindle
  • 95 point
    Jeff Leve
    Jeff Leve
1.169,00pr. flaske

Vælg favoritliste

På lager online

Vælg favoritliste

Frankrig
Bordeaux

Anmeldelser

  • 97 point
    Adrian van Velsen
    One of the great wines of the vintage, without a
  • 96 point
    Decanter
    Anmeldt af Georgina Hindle
  • 95 point
    Jeff Leve
    Jeff Leve

Smagskommentar

Intens og kompleks. Du bliver budt på en blomster, brombær, violer, chokolade og en smule parfume. Saftig og med en herlig, balanceret syre i sine frugtige indtryk. Flotte, mineralske præg, skifer, fylde, en smule salt og igen chokolade. Stort raffinement.

Varenummer:1040680921

Specifikationer

Producent:Château Canon

Land:Frankrig

Område:Bordeaux

Underområde:Saint-Émilion

Klassifikation:Premier Grand Cru Classé B

Type:Rødvin

Dyrkningsmetode:Konventionel

Druesammensætning:Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc

Glastype:Cabernet Sauvignon / Merlot

Serveringsforslag:Mørkt kød, Kraftige oste, Bøf (på grillen), Lagrede oste

Fadlagring:18 - 20 måneder

Lagringspotentiale:Op til 30 år

Alkohol:13,5%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Trækasse

Om Château Canon

Château Canon ligger på toppen af et plateau med en fortryllende panoramisk udsigt over byen Saint-Emilion. Chateauet stammer helt tilbage til 1760, og allerede i 1770 var det et kendt og veletableret Château, og siden da er der blevet ”presset druesaft” for at lave nogle af Saint-Emilions bedste vine. Faktisk er de kendt for at være nogle af de mest længstlevende vine fra Saint-Emilion. Hvis du skulle ”falde over” en gammel årgang, er den måske værd at købe. 


I 1996 kom der nye kræfter til, og Wertheimer-familien opkøbte Château Canon. Wertheimer havde både kapitalen og masser af blod på tanden til at bringe huset op på stjernestatus. Faktisk gik det så godt for familien, at de også to år før havde investeret i Rauzan-Ségla! Et hus vi nu også er enormt stolte af at have indført i vores sortiment. Fra starten efter købet var målene krystalklare. Alt skulle finpudses, og der har ikke været sparet på udgifterne. I 2015 trådte Nicolas Audebert til som den nye winemaker og gav vinene ny sprællende intensitet. Nicolas havde før arbejdet på Krug i Champagne og senest på Cheval des Andes i Mendoza i Argentina. De første trin man tog var at genplante de slidte vinstokke i markerne. Et arbejde der var påbegyndt nogle år før, men som for alvor har taget fart de seneste år. I takt med genplantningen er beplantningsarealet af Cabernet Franc steget. Audebert og hans team mener, at Cabernet Franc klarer sig helt exceptionelt på slottets kalkholdige jordbunde. Druen giver samtidig en forrygende ekstra dimension samt finesserigt udtryk til vinen, der ellers er Merlot-domineret. Vinmarkerne er i dag plantet med 70% Merlot og 30% Cabernet Franc. Trods de mange nye vinstokke så har man stadig bevaret en del af de gamle ”trofaste”. Her gror nogle af rødderne helt ned til ca. 8 meter. Under nogle af Canons vinmarker befinder der sig faktisk en historisk underjordisk hule der strækker sig over 30 km lang. Dette unikke fænomen var en velbevaret hemmelighed i lang tid. Hulerne blev til i en tid, hvor man brugte den hårde kalksten til at bygge selve Saint-Emilion by. En mindre detalje til de historie interesserede.


Fransk elegance

Justeringer i vinkælderen har også ledt til vine med tindrende lækker frugt, mere friskhed samt en linedanseragtig balance. Hvor man før brugte en større andel af nyt fransk egetræ under modningen af vinene, så er man i dag gået den modsatte vej. Derfor bruger man flere etårs-gamle fade, som på samme tid er mindre ristet. Mindre indflydelse fra hårdt ristet egetræ giver vine med mere virilitet og sprællevende frugt. Balance og elegance er i højsædet. Alle nogle vildt gode beslutninger, der virker så vi tænker ”wauw”!

Om Château Canon

Château Canon ligger på toppen af et plateau med en fortryllende panoramisk udsigt over byen Saint-Emilion. Chateauet stammer helt tilbage til 1760, og allerede i 1770 var det et kendt og veletableret Château, og siden da er der blevet ”presset druesaft” for at lave nogle af Saint-Emilions bedste vine. Faktisk er de kendt for at være nogle af de mest længstlevende vine fra Saint-Emilion. Hvis du skulle ”falde over” en gammel årgang, er den måske værd at købe. 


I 1996 kom der nye kræfter til, og Wertheimer-familien opkøbte Château Canon. Wertheimer havde både kapitalen og masser af blod på tanden til at bringe huset op på stjernestatus. Faktisk gik det så godt for familien, at de også to år før havde investeret i Rauzan-Ségla! Et hus vi nu også er enormt stolte af at have indført i vores sortiment. Fra starten efter købet var målene krystalklare. Alt skulle finpudses, og der har ikke været sparet på udgifterne. I 2015 trådte Nicolas Audebert til som den nye winemaker og gav vinene ny sprællende intensitet. Nicolas havde før arbejdet på Krug i Champagne og senest på Cheval des Andes i Mendoza i Argentina. De første trin man tog var at genplante de slidte vinstokke i markerne. Et arbejde der var påbegyndt nogle år før, men som for alvor har taget fart de seneste år. I takt med genplantningen er beplantningsarealet af Cabernet Franc steget. Audebert og hans team mener, at Cabernet Franc klarer sig helt exceptionelt på slottets kalkholdige jordbunde. Druen giver samtidig en forrygende ekstra dimension samt finesserigt udtryk til vinen, der ellers er Merlot-domineret. Vinmarkerne er i dag plantet med 70% Merlot og 30% Cabernet Franc. Trods de mange nye vinstokke så har man stadig bevaret en del af de gamle ”trofaste”. Her gror nogle af rødderne helt ned til ca. 8 meter. Under nogle af Canons vinmarker befinder der sig faktisk en historisk underjordisk hule der strækker sig over 30 km lang. Dette unikke fænomen var en velbevaret hemmelighed i lang tid. Hulerne blev til i en tid, hvor man brugte den hårde kalksten til at bygge selve Saint-Emilion by. En mindre detalje til de historie interesserede.


Fransk elegance

Justeringer i vinkælderen har også ledt til vine med tindrende lækker frugt, mere friskhed samt en linedanseragtig balance. Hvor man før brugte en større andel af nyt fransk egetræ under modningen af vinene, så er man i dag gået den modsatte vej. Derfor bruger man flere etårs-gamle fade, som på samme tid er mindre ristet. Mindre indflydelse fra hårdt ristet egetræ giver vine med mere virilitet og sprællevende frugt. Balance og elegance er i højsædet. Alle nogle vildt gode beslutninger, der virker så vi tænker ”wauw”!

Varenummer:1040680921

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk