Spar 16%

2021 Château Boyd Cantenac, 3. Cru Classé

Château Boyd-Cantenac

Frankrig
Bordeaux
  • 91 point
    Jane Anson
    Jane Anson
345,00pr. flaske

før:415,00

Udsolgt, men prøv din lokale butik
Frankrig
Bordeaux

Anmeldelser

  • 91 point
    Jane Anson
    Jane Anson

Smagskommentar

Flot og livlig farve i glasset og med en inciterende friskhed i aromaen. Blød som fløjl på tungen og med fine, bløde tanniner og en særdeles behagelig sødme.

Varenummer:1131810921

Specifikationer

Producent:Château Boyd-Cantenac

Land:Frankrig

Område:Bordeaux

Underområde:Margaux

Klassifikation:3. Cru Classé

Type:Rødvin

Dyrkningsmetode:Konventionel

Druesammensætning:Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot

Glastype:Cabernet Sauvignon / Merlot

Serveringsforslag:Mørkt kød, Lam, Lyst kød, Fjerkræ, Vildt (fugle)

Fadlagring:24 måneder

Alkohol:14%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Trækasse

Om Château Boyd-Cantenac

På 17 hektarer i hjertet af det kiselholdige grus i Margaux-appellationen, ligger Château Boyd-Cantenac. Her producerer man, afhængigt af årgangen, fra 45 000 til 90 000 flasker om året. I løbet af de seneste 200 år har vinene fra Château Boyd-Cantenac været én de store vine i Margaux.


Boyd-familien var en vigtig familie af handelsmænd i Belfast, som gennem hele deres historie bevarede en tradition for handel og internationale forbindelser. De emigrerede til Bordeaux allerede i det 1600-tallet, og det var Jacques Boyd, der gav sit navn til vingården i Cantenac, da han købte den i 1754. Den blev efterfølgende købt af John Lewis Brown fra Château Brown, som var i familie med Boyd-familien ved ægteskab, i 1806. Siden 1932 har Château Boyd-Cantenac dog tilhørt familien Guillemet.


Arbejdet i vinmarken

Under hele druernes vækst skabes de bedst mulige betingelser for at opnå modne og sunde druer. Beskæring udføres manuelt om vinteren og bestemmer antallet af skud, hver vinstok vil producere den følgende vækstsæson. Det er den første vigtige handling i cyklussen og har betydning for den fremtidige høst, såvel som plantens langsigtede sundhed.


Manuelle operationer i foråret og sommeren fjerner unødvendige skud og placerer dem, der vil producere høsten, bedre. Det sikrer derudover også en bedre fordeling af blade og drueklaser, som bliver godt udsat for solen, med god afstand og i kontrollerede mængder.

På et tidspunkt, der varierer fra år til år i august måned, standser vinstokkenes vækst, druerne bliver mørklilla, og modningsperioden begynder. Der bliver løbende smagt og holdt øje med druerne, så den korrekte dato bliver lagt for høsten. Det er meget vigtigt, fordi det ofte er de sidste dage af druernes modning, som den fremtidige vin afhænger af for sin charme og personlighed. Det er her, aromaerne bliver sublime, og tanninerne opnår deres maksimale elegance.


Høsten begynder med Merlot, fordi det er den tidligst modne druesort. Høsten varer alt fra 10 til 25 dage, afhængigt af modningshastigheden for hver sort samt forskellene som følge af vingårdens placering.

Om Château Boyd-Cantenac

På 17 hektarer i hjertet af det kiselholdige grus i Margaux-appellationen, ligger Château Boyd-Cantenac. Her producerer man, afhængigt af årgangen, fra 45 000 til 90 000 flasker om året. I løbet af de seneste 200 år har vinene fra Château Boyd-Cantenac været én de store vine i Margaux.


Boyd-familien var en vigtig familie af handelsmænd i Belfast, som gennem hele deres historie bevarede en tradition for handel og internationale forbindelser. De emigrerede til Bordeaux allerede i det 1600-tallet, og det var Jacques Boyd, der gav sit navn til vingården i Cantenac, da han købte den i 1754. Den blev efterfølgende købt af John Lewis Brown fra Château Brown, som var i familie med Boyd-familien ved ægteskab, i 1806. Siden 1932 har Château Boyd-Cantenac dog tilhørt familien Guillemet.


Arbejdet i vinmarken

Under hele druernes vækst skabes de bedst mulige betingelser for at opnå modne og sunde druer. Beskæring udføres manuelt om vinteren og bestemmer antallet af skud, hver vinstok vil producere den følgende vækstsæson. Det er den første vigtige handling i cyklussen og har betydning for den fremtidige høst, såvel som plantens langsigtede sundhed.


Manuelle operationer i foråret og sommeren fjerner unødvendige skud og placerer dem, der vil producere høsten, bedre. Det sikrer derudover også en bedre fordeling af blade og drueklaser, som bliver godt udsat for solen, med god afstand og i kontrollerede mængder.

På et tidspunkt, der varierer fra år til år i august måned, standser vinstokkenes vækst, druerne bliver mørklilla, og modningsperioden begynder. Der bliver løbende smagt og holdt øje med druerne, så den korrekte dato bliver lagt for høsten. Det er meget vigtigt, fordi det ofte er de sidste dage af druernes modning, som den fremtidige vin afhænger af for sin charme og personlighed. Det er her, aromaerne bliver sublime, og tanninerne opnår deres maksimale elegance.


Høsten begynder med Merlot, fordi det er den tidligst modne druesort. Høsten varer alt fra 10 til 25 dage, afhængigt af modningshastigheden for hver sort samt forskellene som følge af vingårdens placering.

Varenummer:1131810921

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk