2012 Château Margaux, 1. Cru Classé

Château Margaux

Frankrig
Bordeaux
  • 96 point
    The Wine Advocate
    The Wine Advocate
  • 95 point
    Wine Enthusiast
    Wine Enthusiast
  • 95 point
    Wine Spectator
    Wine Spectator
4.539,95pr. flaske

Vælg favoritliste

Kun 6 på lager online

Vælg favoritliste

Frankrig
Bordeaux

Anmeldelser

  • 96 point
    The Wine Advocate
    The Wine Advocate
  • 95 point
    Wine Enthusiast
    Wine Enthusiast
  • 95 point
    Wine Spectator
    Wine Spectator

Smagskommentar

2012-udgaven af Château Margaux er fyldig og kompleks med en tæt, rubinrød/lilla farve i glasset. Du får små hint af forårsblomster, brombær, blåbær og solbær, fine, moderate tanniner, en fantastisk mundfylde, et mineralsk touch og en lang eftersmag, der byder på en smule grafit og milde krydderier. Virkelig balanceret i mødet mellem fylde og elegance. Her er en smule egetræ, men dæmpet, så de frugtige indtryk træder frem.

Varenummer:1033200912

Specifikationer

Producent:Château Margaux

Land:Frankrig

Område:Bordeaux

Underområde:Margaux

Klassifikation:1. Cru Classé

Type:Rødvin

Dyrkningsmetode:Konventionel

Druesammensætning:Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc

Glastype:Cabernet Sauvignon / Merlot

Serveringsforslag:Mørkt kød, Vildt, Lagrede oste

Fadlagring:22 måneder

Lagringspotentiale:Op til 20 år

Alkohol:13%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Trækasse

Det meget smukke Château Margaux har altid været Bordeauxs stolthed og er derfor ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Og vinen herfra er da også en af verdens bedste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Da den vinkyndige Thomas Jefferson i 1787 besøgte Bordeaux og smagte Château Margaux, beskrev han den som en af de bedste vine, han nogensinde havde smagt. Den ultrahøje kvalitet har dog ikke altid eksisteret. Under revolutionen blev ejeren henrettet, og slottet skiftede siden ejer mange gange. Krisen i 1970'erne ramte slottet meget hårdt, og man gik næsten bankerot. Vinens kvalitet led naturligvis under dette, og det var da også kun årgang 1975, der gav et rimeligt resultat. På grund af den temmeligt anstrengte økonomi blev slottet i 1977 solgt til grækeren André Mentzelopoulos, som postede enorme summer i slottet for at rejse det til storhed igen. Man behøvede kun at vente én årgang - 1978 blev en utrolig flot årgang, og siden har man lavet vine, der hører til i den absolutte top af vinverdenen. Desværre døde André Mentzelopoulos kort efter overtagelsen og nåede derfor aldrig helt at se frugten af sit arbejde. I dag er det enken, Corinne Mentzelopoulos, der er ved roret, med kyndig hjælp fra den kendte italienske Agnelli-familie. Markerne, der er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af letkrydret solbær med undertoner af vanille og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves!

Det meget smukke Château Margaux har altid været Bordeauxs stolthed og er derfor ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Og vinen herfra er da også en af verdens bedste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Da den vinkyndige Thomas Jefferson i 1787 besøgte Bordeaux og smagte Château Margaux, beskrev han den som en af de bedste vine, han nogensinde havde smagt. Den ultrahøje kvalitet har dog ikke altid eksisteret. Under revolutionen blev ejeren henrettet, og slottet skiftede siden ejer mange gange. Krisen i 1970'erne ramte slottet meget hårdt, og man gik næsten bankerot. Vinens kvalitet led naturligvis under dette, og det var da også kun årgang 1975, der gav et rimeligt resultat. På grund af den temmeligt anstrengte økonomi blev slottet i 1977 solgt til grækeren André Mentzelopoulos, som postede enorme summer i slottet for at rejse det til storhed igen. Man behøvede kun at vente én årgang - 1978 blev en utrolig flot årgang, og siden har man lavet vine, der hører til i den absolutte top af vinverdenen. Desværre døde André Mentzelopoulos kort efter overtagelsen og nåede derfor aldrig helt at se frugten af sit arbejde. I dag er det enken, Corinne Mentzelopoulos, der er ved roret, med kyndig hjælp fra den kendte italienske Agnelli-familie. Markerne, der er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af letkrydret solbær med undertoner af vanille og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves!

Varenummer:1033200912

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk