- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Blaufränkisch
Det er meget muligt, at du aldrig har hørt om Blaufränkisch. Den dukker ikke rigtig op på hylderne ret mange steder - og da slet ikke, når man udelukkende har fokus på de helt store, traditionelle rødvinslande. Men det er ærgerligt.
- Økologisk
Vælg favoritliste
2020 Blaufränkisch
Feiler-ArtingerElegant Blaufränkisch fra smukke Burgenland.
149,95pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
2021 Blau & Blau Rosso, IGT
JermannStor, let elegance på druen Blaufränkisch.
329,95pr. flaskeKun 44 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2017 Blaufränkisch
Feiler-ArtingerFlot, mørklilla østrigsk skønhed med fine hint af brombær i næsen og på tungen. Det frugtige indtryk får selskab af en passende mængde krydderier og nøje afstemte tanniner i en frisk og herligt mineralsk rødvin fra Alpelandet.
149,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Hvad er Blaufränkisch?
Blaufränkisch er en ægte centraleuropæisk rød druesort. En meget gammel, lokal druesort, som sandsynligvis er en krydsning mellem druesorterne Sbulzina og Weißer Heunisch og stort set ikke ses i de helt store vinlande. Den er derimod primært udbredt i landene i det tidligere habsburgske monarki – Østrig, Ungarn, Norditalien, Tyskland. Og så er det den førende druesort i det centrale Burgenland, kaldet Blaufränkischland.
Hvordan smager Blaufränkisch?
Smag og aroma for Blaufränkisch er kendetegnet ved dybe noter skovbær eller kirsebær, og har en meget karakteristisk syre. Blaufränkisch kan producere gode vine med en tæt struktur og karakteristiske tanniner, som ofte er markante som unge, men som udvikler fløjlsbløde facetter ved tilstrækkelig modenhed. Stærke vine på Blaufränkisch har et rigtig godt potentiale for længere lagring.
Hvorfra kommer Blaufränkisch?
Blaufränkisch blev opdaget i Østrig i det 1700-tallet, og først herefter optrådte den i Tyskland under navnet Lemberger eller Limberger - fra navnet Limberg i Niederösterreich). I Ungarn hedder druen Kékfrankos.