Brand image

Du kender måske den klassiske, gule etiket bedre end du kender navnet det verdensberømte champagnehus Veuve Clicquot. Eller også kender du navnet "Den Gule Enke"?


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Veuve Clicquot

Pris
Serveringsforslag
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Veuve Clicquot - Den Gule Enke

Veuve Clicquot producerer noget af den bedste champagne i verden. Men faktisk kunne de været gået helt anderledes. Grundlægger Philippe Clicquot lagde grundstenene i 1772 og var med til at udvikle den måde, vi laver champagne på i dag: Méthode champenoise. Hans søn overtog forretningen i 1801, men døde desværre af tyfus som kun 30-årig. Derfor måtte den kun 27-årige enke overtage produktionen helt uden begreb om champagne i 1805, i en verden fuldstændig domineret af mænd.


Nu har de måske fanget sammenhængen med både tilnavnet "Den Gule Enke" og husets navn, Veuve Clicquot. "Veuve" betyder nemlig "enke" på fransk, så den triste historie bæres videre i navnet og giver mening til kælenavnet. "Den Gule Enke" er Veuve Clicquots standard non vintage cuvee - selvom der ikke er noget "standard" over den.


Madame Clicquot regnes som kvinden bag verdens første vintagechampagne i 1810, og i 1818 skabte hun den første blendede roséchampagne. Ruinart var dog det første champagnehus, der solgte rosé champagne ved at tilsætte hyldebær i 1764.Under Napoleonskrigene blev Madame Clicquots champagner drukket i kongefamilier i hele Europa - særligt hos den russiske zar. Selv den dag i dag er den engelske Dronning Elizabeth aftager af Veuve Clicquot. I dag regnes Madame Clicquot som en af verdens første forretningskvinder i det hele taget - ikke kun i champagnens verden og hun fik det passende tilnavn "la grande dame de la Champagne".


Ved husets 200-års fødselsdag i 1972 skabte man passende champagnen "La Grande Dame" fra de bedste vinmarker, man råder over på Pinot Noir og Chardonnay. I dag er den næsten 100% Pinot Noir, mens Den Gule Enke er et blend mellem 50-60 forskellige cru'er på 50% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 20% Meunier. Den bliver lagret i 36 måneder.


En verden af champagne

Vi elsker Den Gule Enke, men der er heldigvis meget, meget mere at kaste sig over. Og som Mark Twain sagde: »Too much of anything is bad, but too much champagne is just right«. Tag et kig i det store udvalg af de forførende champagne.


Bedste glas til champagne

Al champagne smager bedst af et champagneglas. Østrigske Riedel har vundet verdensomspændende anerkendelse for deres videnskabelige tilgang til at at lave verdens bedste vin- og champagneglas.


Bobler og anden mousserende vin

Apropos bobler, så er der jo også andet i verden end kun champagne. Der laves mange andre typer af mousserende, som kan være lige så lokkende, velsmagende, perlende og festlige som de mere berømte champagner. Tag et kig på det store udvalg af mousserende vin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]