- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Franske Lillet har eksisteret siden 1872 i Bordeaux-regionen. Den dag i dag er man stadig stolt af sin unikke, franske karakter og franske arv.
Lillet Distillers
- Kun 6 på lager online
- Kun 24 på lager online
Gå til side
ud af 1
Om Lillet
I en lille landsby i den berømte Bordeaux-region finder du La Maison Lillet. Her ligger man fantastisk i forhold til at lave en af verdens mest elskede franske aperitifs. Og det er, hvad der er foregået siden 1872. Lillet en vinbaseret aperitif fra Podensac i Frankrig. Lillet er en blanding af 85% vine fra Bordeaux-regionen (Semillon for Blanc og Rosé, Merlot for Rouge) og 15% likører, hovedsagelig citruslikører, lavet med appelsinskal af søde appelsiner fra Spanien og Marokko og skræl af bitre, grønne appelsiner fra Haiti. Blandingen omrøres derefter i egetræskar, indtil den er blandet. Under lagringsprocessen håndteres Lillet som en bordeauxvin.
Hvordan drikker man Lillet?
Lillet er beregnet til at blive serveret godt afkølet ved 6-8 °C. I Frankrig serveres Lillet normalt på is med en skive appelsin eller en citron- eller limeskal. I Tyskland, Østrig og Schweiz drikker man i stedet Lillet Vive: 5 cl Lillet Blanc, 10 cl tonic vand, en skive agurk, et jordbær og mynteblade. I andre lande bruges Lillet oftere som cocktailingrediens.
Lillet Spritz
Er du glad for Lillet, men også for Aperol Spritz? Så prøv en Lillet Spritz du skal blot bytte Aperol eller Aspide ud med Lillet Blanc, som giver en lidt mere subtil og måske elegant cocktail.