- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Krug emmer bare af stil, klasse og eksklusivitet og har gjort det, siden det blev grundlagt i champagnebyen Reims i 1843.
Krug
Krug Champagne
Krug er et af verdens mest eksklusive huse inden for en meget eksklusiv verden af champagne. Krug blev grundlagt af Joseph Krug, en tysk slagtersøn, i 1843. Han blev født i den tyske by Mainz i 1800, men dengang var byen en del af Kejser Napoleons store rige. Han flyttede dog til Paris i 1834 og blev en del Champagne Jacquesson i Châlons-sur-Marne, hvor han blev revisor. Her blev han otte år og steg i graderne og fik lov til at rejse Europa rundt for at teste markedet for champagne. Han lærte om druesammensætninger og smagsnuancer og fra 1840 begyndte han selv at blende. Ved Josephs død i 1866 overtog sønnen Paul Krug, som havde fået sin oplæring af sin far. Herfra voksede Krug til et verdensnavn, og i 1880'erne fik Krug ikke mindst sit gennembrud i Storbritannien, verdens største marked for champagne uden for Frankrig. I 2009 overtog Olivier Krug, søn af Henri Krug, direktørsædet. Med andre ord er ét af verdens absolut mest prestigiøse champagnehuse stadig i familiens skød, helt tilbage fra grundlæggelsen i 1843.
Krug Grande Cuvée
En hjørnesten i Krugs håndværk er begrebet individualitet. At høsten fra hver enkelt parcel bliver til en separat vin, hvis individuelle karakter følges, før der træffes en blandingsbeslutning af mestrene hos Krug. Her er 250 parcellers vine fra det enkelte år og 150 parcellers vine fra 14 tidligere år i det store "vinbibliotek". Kunsten at blande champagnen hvert år topper med skabelsen af Krug Grande Cuvée. Krug Grande Cuvée er Krugs årlige genskabelse af Joseph Krugs drøm om at lave champagne af højeste kvalitet. En topchampagne, han kunne tilbyde, hvert år, uanset de årlige klimavariationer, som altid kommer. Krug Grande Cuvée er altid en blanding af over 120 vine fra mindst 10 forskellige år, som giver en fylde af smage og aromaer, som ville være umulige at udtrykke med vinene fra et enkelt år.