- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Velkommen til Domaine Ollier-Taillefer - familieejet vinhus i sydfranske Faugères. Her laver man både rød, hvid og rosé, som bliver tappet og solgt af vinhuset selv.
Domaine Ollier Taillefer
- Økologisk
Vælg favoritliste
2021 Clos des Murettes, AOP
Domaine Ollier TailleferMørke bær, bål, vildt, skovbund, kaffebønner og et flot strejf af garrigue.
129,95pr. flaskePå lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2023 Clos des Murettes rosé, AOP
Domaine Ollier TailleferStrålende med noter af citrus, grapefrugt og mandarin.
129,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Om Domaine Ollier-Taillefer
Familieejede Domaine Ollier-Taillefer ligger i det centrale Languedoc i det sydlige Frankrig - helt præcis i AOC-appellationen Faugères. Vinhuset bliver drevet af de to søskende Luc og Françoise Ollier, femte generation af lokale vinmagere, som driver de 36 hektarer. I 2020 blev Lucs ældste søn, Florent Ollier, en del af familieforetagendet. Den største del af produktionen er rødvin, efterfulgt af rosévin, mens den mindste del af produktionen er hvidvin.
I 1977 var det de to forældre, Nicole og Alain Ollier, der solgte de første flasker fra vinhuset. Dengang var Faugères-vine kun klassificeret som VDQS (vin délimité de qualité supérieure). AOC-status (appellation d’origine contrôlée) blev først opnået i 1990.
Vinmarkernes skiferrige jord blev dannet for mellem 300 og 330 millioner år siden. På det tidspunkt fandtes her en meget stor bjergkæde, som var så stor, at den kan sammenlignes med Himalaya. På kanten af denne bjergkæde var der et meget dybt hav, sådan som man i dag har ved Japan.
På bunden akkumuleredes materialer hentet fra de nærliggende bjerge, nemlig meget fine lerpartikler og sandkorn. Disse aflejringer, som akkumuleredes over 30 millioner år, blev begravet dybt af jordens bevægelser, komprimeret og varmet op. Leret blev til skifer, som går i opløsning i plader, og sandet blev til sandsten. I løbet af de følgende 300 millioner år blev disse formationer bragt til overfladen, lagene blev rejst lodret og igen brækket af disse bevægelser for at opnå deres nuværende udseende.
Alt dette sikrer et terroir, som nærer vinstokken og holder vand i dybden med småsten dannet af blokke af sandsten. Lagenes hældning gør det muligt for rødderne at trænge ind i klippen, forstørre revnerne og hente vand og næring i dybden. Her kan produceres fremragende vine med en god balance mellem friskhed, silkebløde tanniner og komplekse frugt- og garrigue-aromaer.
Vinstokkene vender direkte mod syd og vokser mellem 200 og 350 meter over havets overflade på stejle skråninger. Druerne er primært Grenache Noir, Carignan, Mourvèdre, Syrah og Cinsault til både rød- og rosévinene, mens det er Roussanne og Vermentino (også kaldet Rolle) til hvidvinene.
Økologisk vinproduktion
I september 2009 begyndte omlægningen af hele vingården til økologisk landbrug. I september 2012 opnåede man certificering som økologisk landbrug.