- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Køb til nytår i din lokale butik 🍾 Se åbningstider!
Egentlig mærker først storheden på de ekstremt feminine og elegante vine fra David Moreau, når de kommer i glasset. Det er svære vine at lave, da fejlene bliver meget umiddelbare, når der ikke er udvidet ekstraktion eller fadlagring til at camouflere dem med, men kun den rene, fine Pinot frugt, som viser alt og intet skjuler. Det er winemaking på et niveau, som kræver en stor tro på, at man i enhver årgang er i stand til at fremelske det bedste – en tro, som ellers normalt først kommer utroligt sent, hvis nogen sinde, til en winemaker. Domaine David Moreau har minimeret mængden af fad i sine vine, hvilket giver en helt særlig oplevelse når du smager Pinot Noir, som den er, og ikke som fadet er. Det er teknik på højt niveau, som du mærker, så snart vinen rører tungen.
Domaine David Moreau
Om Domaine David Moreau
Selv om David Moreau er meget ung, havde han dog ikke mindre end 10 års vinerfaring bag sig, da han i 2009 grundlagde domainet ud fra under 5 ha vinmarker, som han havde arvet fra sin farfar, der igen havde arvet dem fra sin far. Efter at have færdiggjort sine studier i Dijon valgte David at dygtiggøre sig via ophold, først på Beaucastel, dernæst hos Neudorf Vineyards i New Zealand for til sidst at vende tilbage til Bourgogne, hvor han arbejdede side om side med den berømte Oliver Lamy (Domaine Hubert Lamy) i en årrække, inden han i 2008 sluttede af med et år på Domaine de la Romanée Conti.
Eksklusive vine
I dag tæller Domaine David Moreau stadig de samme 5 ha, der primært ligger i Santenay med enkelte afstikkere til Maragnes og Côte de Beaune. Jorden dyrkes hverken økologisk eller biodynamisk, da David først nu rigtig føler, at han kender terroiret godt nok til, dels at omlægge vitikulturen, dels at tilkøbe nye marker. Der laves kun 18.000 flasker vin om året, som stort set alle eksporteres, da David allerede i sine første år opnåede stor berømmelse blandt nogle af de internationalt mest respekterede Bourgogne-skribenter, hvorfor vinen var solgt udenlandsk, da Guide Hachette lagde vejen forbi.