- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Det emmer af storhed, når man har været klassificeret som 2. Grand Cru Classé siden Kejser Napoleon d. 3 i 1855.
Château Leoville Poyferre
Vælg favoritliste
2021 Château Leoville Poyferre, 2. Cru Classé
Château Leoville Poyferre- 97 pointJeb Dunnuck
Høj klasse, der kan gemmes i årtier.
750,00pr. flaskefør:900,00
Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butikVælg favoritliste
2000 Château Leoville Poyferre, 2. Cru Classé
Château Leoville Poyferre1.749,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Château Leoville Poyferre
Château Leoville Poyferre er klassificeret som 2. Classé Cru i Napoleons d. 3. berømte klassifikation fra 1855, og ligger i den prestigefyldte appellation Saint-Julien. Vinene kommer fra 80 hektarer terroir i verdensklasse, som man kan forvente i området.
Léovilles historie går dog helt tilbage til 1638. Château Léoville Poyferré blev etableret i 1840, da baron Jean-Marie de Poyferré føjede sit navn til Léoville. Vinmarkerne er fordelt over 80 hektarer i Saint-Julien og opdelt i flere grupper. Her vokse 63% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 7% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc med en gennemsnitsalder for vinstokkene på 38 år.
Miljøbevidst vinproduktion
Hos Château Leoville Poyferre er man fuldstændig klar over, at druerne er en dyrebar gave fra naturen. Derfor integrerede franskmændene Système de Management Environnemental (SME) i 2016. Château Léoville Poyferré har samtidig opnået Haute Valeur Environnementale-certificeringen niveau 3 (det højeste niveau) siden 2017-årgangen for arbejdet på vingården.
Høsten
Cirka tre uger før høstens begyndelse går franskmændee gennem vingården og smager på druerne for at vurdere deres modenhed. Analyser af phenolisk og teknisk modenhed, og planerne for høsten begynder at tage form. Det er kulminationen på et års arbejde. Hver klase bliver håndplukket med omhu, og derefter transporteres druerne til karhuset i kasser, så de ankommer i smuk, sund stand.
I kælderen
Når druerne ankommer, sorteres de to gange: først i hånden på borde før afstilkning, derefter en anden gang med sorteringsmaskine. For at få mest muligt ud af mangfoldigheden i vinmarkerne, udføres vinifikationer parcel for parcel og efter druesort i 57 termoregulerede, rustfri ståltanke, hvoraf 27 er dobbeltvæggede tanke. De 27 tanke er til kolde macerationer, der normalt varer omkring en uge. Denne teknik øger frugtaromaen renhed og intensiteten i farven.