- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Château de Camensac
- Nyhed
Vælg favoritliste
2019 La Closerie de Camensac, 2e Vin
Château de CamensacFlot, elegant og delikat.
239,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik Vælg favoritliste
2021 Château de Camensac, 5. Cru Classé
Château de Camensac- 90 pointJames Suckling
Cru Classé behøver ikke betyde, at du skal tømme banken.
219,00pr. flaskefør:269,00
Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Château de Camensac
Château de Camensac er gennemsyret af både ældgammel og mere nutidig historie, hvor innovation alle årene har været en del af dagligdagen. I 1767 blev området i kommunen St. Laurent Médoc på gasconsk omtalt som "stien, der fører til vand". Under Den Franske Revolution blev godset delt op, og datteren af Delphine-Catherine de Brassier, baronesse af Budos og ejer af godset Beychevelle, fik lov at beholde Beychevelle. Staten overtog derimod Camensac og Lamarque, hvorefter man satte Camensac til salg på auktion, og Joseph Popp købte godset i 1799.
Anerkendt som Grand Cru
1855 er et skelsættende år i fransk vinhistorie. Napoleon III at arrangerede Verdensudstillingen i 1855 i Paris, og der blev derfor nedsat officielle udvalg, som skulle udvælge de produkter og kunstværker, der skulle udstilles. Man etablerede i Bordeux en klassifikation, der gik fra første til femte vækst (cru), offentliggjort den 18. april 1855. Klassifikationen anerkendte Popp-familiens og Camensac-terroirets store evner for at producere en vin i verdensklasse. Bruno Popp overtog tøjlerne hos Château de Camensac og udvidede vingården i 1860, hvilket skabte grundlaget for de nuværende faciliteter.
Godset blev overtaget af søløjtnant Alphonse de Tournade, da der ikke var nogen til fortsat at administrere det i Popp-familien. Da Elysée og Henri Forner købte vingården i 1964, var den i en sørgelig tilstand. De parceller, som Camensac oprindeligt fik sine druer fra, var praktisk talt blevet forladt. Med vedvarende, effektiv og kompetent støtte fra den berømte Emile Peynaud, dedikerede de nye ejere sig til at genoprette godset til sin tidligere flotte stand.
Merlaut-familien
De fortsatte indtil 2005, hvor Château de Camensac blev købt af Jean Merlaut og Céline Villars-Foubet. Deres mål var at styrke godsets omdømme, som havde lidt skade. Merlaut-familien har en af de fineste porteføljer af Médoc-ejendomme, som omfatter Gruaud-Larose, Haut Bages Liberal, Ferrière, Chasse-Spleen og Citran.
Arbejdet på godset
Hver enkelt parcel nyder godt af omhyggelig pleje, som er nøje tilpasset dens profil. Hver vinstok anses som et individ, hvor der udføres mere end femten manuelle og mekaniske operationer i løbet af året. Château de Camensac dækker 150 hektarer, hvoraf 86 er i produktion. Resten er skov og enge, hvor lam, moderfår og får for lov at græsse. Her er milde vintre og varme somre, men man ligger tæt på havet, som sikrer sund vækst og velmodnede druer. Her vokser 50% Cabernet Sauvignon og 50% Merlot.