- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Whisky-chokolademousse
I samarbejde med Fuld af mad
Denne chokolademousse er en nem og lækker dessert til at slutte en hyggelig aften af med. For ikke at bruge for meget tid i køkkenet, når gæsterne er der, er dette en dessert, der kan forberedes dagen før.
Tid: 2+ timer | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 5/10 | Tilberedning: Ovn
Tid: 2+ timer
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 5/10
Tilberedning: Ovn
Ingredienser
Chokoladesovs
- 100 gram mørk chokolade 70%
- 30 gram smør
- 2 spsk kaffe
- 40 ml whisky
Marengs
- 30 gram sukker
- 2 æggehvider
Flødeskum
- 120 ml fløde
Hvilken whisky skal bruges?
Det er smag og behag hvilken whisky, man vælger at bruge. Dog kan det anbehales at anvende en let røget og frugtig whisky. Det giver både sødme og dybde fra røgen. Er man ikke til røget whisky, vil en typisk whisky fra Speyside være et godt bud. Her får du typisk en let frugtig og sødmefuld note i whiskyen.
Om du bruger en Single Malt eller blended whisky er op til dig. Jo mindre en karakteristisk whisky, du bruger, jo mindre vil du kunne smage den i desserten.
Fremgangsmåde
- Chokoladesovs
Smelt chokoladen med smør og kaffe over et vandbad. Når det er smeltet sammen, fjernes skålen fra vandbadet. Mens den køler af, tilsættes whiskyen. Rør godt rundt. - Marengs
Pisk æggehvider indtil de er stive. Tilsæt løbende sukker. Tilsæt også en knivspis salt. - Kombination - del 1
Kombinér din "marengs" med chokoladen. - Flødeskum
Pisk flødeskum sammen til den er let fluffy. - Kombination - del 2
Kombinér flødeskum med din chokolademixtur - men gør det forsigtigt. - Afslutning
Hæld nu din chokolademousse i mindre skåle/glas og lad de stå i minimum to timer.
Anbefalede whiskyer til desserten
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.