- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
New York Sour
Helt eminent og kompleks New Yorker-udgave af Whisky Sour. Glas: Riedel Sour Bar Glas Download opskrift
Ingredienser
- 6 cl bourbon
- 2 cl sukkersirup
- 4 cl frisk citronsaft
- 3 cl æggehvide
- 2 dash Angostura
- 2 cl rødvin
Fremgangsmåde
- Hæld is i glasset.
- Hæld bourbon, sirup, citronsaft og æggehvide i en shaker, og shake hårdt i ca. 10 sek.
- Tilføj nu is til shakeren og shake i yderligere 10 sek.
- Finestrain over i det afkølede glas.
- Hold en ske lige under skummen og hæld forsigtigt rødvninen over skeen, så det ligger sig under skummen.
- Hæld angosturaen op i en jigger, og hæld den med en hurtig bevægelse udover cocktailen, så det ligger sig som en flot stribe på toppen.
Det skal du bruge:
Storbycocktailen New York Sour
Af Søren Møller Jakobsen
Produktchef - spiritus
Den klassiske New York Sour stammer tilbage fra 1880’erne, hvor en bartender i Chicago stod bag opfindelsen. Dengang blev den kaldt Continental Sour, men da den blev en succes i på Manhattan i New York, vandt navnet New York Sour indpas.
En klassisk sour, som er sammensat af spiritus, citrus, sukker og æggehvide. New York Sour er en opdatering af Whisky Sour med et touch af tør rødvin. Vinen giver sine aromatiske egenskaber og en dyb, rød farve til cocktailen.
New York Sour er en af de cocktails, der er forholdsvis enkel at udføre, men alligevel ser imponerende ud og smager komplekst. Så det har alle de kendetegn, du ønsker, når du ryster drinks, uanset om du flyver solo eller serverer et publikum.
Hvilken rødvin skal man bruge til New York Sour?
Merlot eller Cabernet Sauvignon fungerer bedst. Men måske ikke lige Château Mouton Rothschild. Find en lidt mere ydmyg flaske.
Hvordan smager New York Sour?
New York Sour smager langt henad vejen som andre Whisky Sours, men med den forskel, at rødvinen giver den et helt særligt touch af røde bær.
Tip
New York Sour er en flot cocktail, som er oplagt på de sociale medier. Du kommer til at ligne en ekspert, hvis du bruger et billede af din cocktail på Facebook eller Instagram.
Hvor mange kalorier er der i en New York Sour?
Der er 177 kalorier i en klassisk New York Sour.
Variationer af New York Sour
Har du ikke lige alle ingredienser eller vil du bare prøve et twist?
Maple Whiskey Sour
Brug ahornsirup som sødemiddel for en mere efterårspræget cocktail.
Cherry Whiskey Sour
Tilsæt en smule kirsebærlikør og/eller kirsebær, som gør den mere sur/sød med et lækkert præg af kirsebær.
Sloe Gin Sour
En helt anderledes, men virkelig velsmagende cocktail, der brug Sloe Gin som basis i stedet for bourbon. Det giver en mere frugtig smag med fine præg af bær.
Amaretto Sour
Noget mere sød, men helt fantastisk. Amaretto Sour er en klassiker.
Mezcal Sour
Hvis du er lidt mere eventyrlysten, kan du lave en mere røget sour med mezcal. Bare byt whiskyen ud med den mexicanske spiritus.
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.