- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Velkommen til Skovgaarde
Skovgaarde blev overtaget af familien Hempel-Hansen i 1998 – samme familie som bl.a. også ejer H. J. Hansen Vin. Med egen vinforretning var det naturligt at forsøge sig med egen vinmark, og H.J. Hansens direktør, Jens Hempel-Hansen, besluttede derfor i 2006 at plante 1.200 vinplanter på en 0,7 ha stor vinmark. Af røde druer blev der plantet Rondo, Regent og Leon Millot, og af grønne druer blev der plantet Orion, Solaris og Zalas Perle. Alle druetyper særdeles velegnet til det danske klima.
Historie
Skovgaardes historie kan dateres helt tilbage til 1466. I dag består Skovgaarde Hovedgaard, der med sine 90 ha jord, har fokus på bæravl med bl.a. dyrkning af ribs, kirsebær og solbær.
Første høst blev årgang 2009, hvor der blev lavet rødvin og hvidvin af hæderlig kvalitet. Årgang 2010 blev markant bedre, og her blev der desuden lavet en mousserende vin, som andre danske producenter har vist gode resultater med.
Vinmarken bliver til daglig passet af entusiastiske medarbejdere fra vinfirmaet, som brænder for at få kvaliteten helt i top. Der bliver således ikke gået på kompromis med noget i vinmarken, og selve vinifikationen bistår Sven Moesgaard fra Skærsøgaard med, da han har Danmarks mest moderne udstyr.
På Skovgaarde har man valgt at opbinde vinstokkene efter dobbelt guyot-metoden, hvor armene sidder 40 cm. over jorden. På den måde undgås de værste frostskader, da den tykke stamme er i stand til at opbevare en større del af vinstokkens kulhydrater under vinterdvalen. Den større afstand mellem armene og jorden bevirker ligeledes, at den hårdeste frost, som ligger langs jorden, ikke kommer i kontakt med vinstokkens knopper. Mellem rækkerne er plantet et tæppe af kløver, vilde blomster og urter, hvilket dels er med til at forbedre jordens struktur, dels tiltrækker nyttedyr, som er med til at skabe et optimalt mikroklima i vinmarken.
Cirka to uger før druerne skifter farve, tages der blade af omkring klaserne for at skabe et mere luftigt messoklima samtidig med at muligheden for druernes sukkerindtag øges. Når druerne er modne, plukkes de under stor morskab af H.J. Hansens personale, inden de køres til vinificering på Skærsøgaard.
Historie
Skovgaardes historie kan dateres helt tilbage til 1466. I dag består Skovgaarde Hovedgaard, der med sine 90 ha jord, har fokus på bæravl med bl.a. dyrkning af ribs, kirsebær og solbær.
Første høst blev årgang 2009, hvor der blev lavet rødvin og hvidvin af hæderlig kvalitet. Årgang 2010 blev markant bedre, og her blev der desuden lavet en mousserende vin, som andre danske producenter har vist gode resultater med.
Vinmarken bliver til daglig passet af entusiastiske medarbejdere fra vinfirmaet, som brænder for at få kvaliteten helt i top. Der bliver således ikke gået på kompromis med noget i vinmarken, og selve vinifikationen bistår Sven Moesgaard fra Skærsøgaard med, da han har Danmarks mest moderne udstyr.
På Skovgaarde har man valgt at opbinde vinstokkene efter dobbelt guyot-metoden, hvor armene sidder 40 cm. over jorden. På den måde undgås de værste frostskader, da den tykke stamme er i stand til at opbevare en større del af vinstokkens kulhydrater under vinterdvalen. Den større afstand mellem armene og jorden bevirker ligeledes, at den hårdeste frost, som ligger langs jorden, ikke kommer i kontakt med vinstokkens knopper. Mellem rækkerne er plantet et tæppe af kløver, vilde blomster og urter, hvilket dels er med til at forbedre jordens struktur, dels tiltrækker nyttedyr, som er med til at skabe et optimalt mikroklima i vinmarken.
Cirka to uger før druerne skifter farve, tages der blade af omkring klaserne for at skabe et mere luftigt messoklima samtidig med at muligheden for druernes sukkerindtag øges. Når druerne er modne, plukkes de under stor morskab af H.J. Hansens personale, inden de køres til vinificering på Skærsøgaard.
Om vinen
Solaris-druen er som skabt til det danske klima. Smagen er meget behagelig og har moderat syre med fine, frugtige og duftende præg med indtryk af bananer og hasselnødder.
Om vinen
Orion-druen har det godt i et klima som det danske, hvor det regner lidt oftere end i Provence, Rioja eller Napa. Vinen er let drikkelig, behagelig og med en behagelig, blød, naturlig syre. Sprød og aromatisk med små hint af grønt græs og aromatiske urter.
Smagekommentar
Denne rosévin er lavet på Rondo-druen. Vine lavet på Rondo er kraftige både i smag, farve og duft og Rondo-druerne har et overraskende fint potentiale selv i et køligt dansk klima. Så gør dig selv en tjeneste og prøve en dansk produceret Rose fra Skovgaarde på Sydfyn.