- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Laurent Chaberts tomattærte
I samarbejde med Gérard Bertrand
På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine.
Her får du Laurent Chaberts opskrift på formidable tomattærter. Tærternes små størrelser egner sig perfekt til frokosten eller til at tage med på tur. Laurent Chaberts opskrift er enkel og fantastisk velsmagende.
Tid: 3 timer | Antal: 3 pers. | Sværhedsgrad: 2/10 | Tilberedning: Ovn
Tid: 3 timer
Antal: 3 pers.
Sværhedsgrad: 2/10
Tilberedning: Ovn
Ingredienser
Tærtebund
- 300 gram mel
- 30 gram gær
- 170 ml sødmælk
- 100 gram olivenolie af god kvalitet
- 5 gram salt
Tærtefyld
- 2 store tomater
- 2 kviste oregano
- Olivenolie af god kvalitet
- Fleur de Sal saltblomst
Vin til maden
Servér med en hvidvin med intense, friske dufte og en god mineralitet. Find med fordel en fadlagret hvidvin.
Er man mere til rødvin kan man med fordel servere en afkølet Bardolino uden fadlagring, som er let og frugtig. Eller en Sangiovese uden fadlagring, som er let og lys.
Fremgangsmåde
Tærtebund
Bland alle ingredienserne sammen til en tærtedej.
Lad dejen hæve i 2 timer ved rumtemperatur og lad den efterfølgende hvile 2 timer i køleskabet.
Tærtefyld
Rul tærtedejen ud til en tykkelse på 5 mm. Stik tærter ud med en udstiksform på 9 cm i diameter. Skær tomater ud i skiver med en tykkelse på 1,5 cm. Fordel tomatskiver i tærteformen og lad tærten efterhæve i 30 minutter. Bag tærterne i en forvarmet ovn ved 210°C i 8 minutter. Drys med Fleur de Sel og evt. Pistou.
Anbefalede vine til tomattærte
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.