- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Køb til nytår i din lokale butik 🍾 Se åbningstider!
I samarbejde med Errazuriz
Opdag hvad det chilenske køkken har at byde på, når verdensberømte Viña Errázuriz deler enestående og hamrende lækre opskrifter fra deres helt eget chilenske køkken!
Viña Errázuriz er en sammenslutning af passionerede mad- og vinentusiaster, og de elsker at inspirere med eksplosioner af velsmag. Derfor har de samlet en række opskrifter, der tager udgangspunkt i chilenske råvarer og smage fra Aconcagua Valley.
Her får du to chilenske nyfortolkninger på den franske quiche. Den ene med karameliserede løg og porrer og den anden med tomat og champignon. En sikker vinder!
Tid: 60+ min. | Antal: 3-4 pers. | Sværhedsgrad: 3/10 | Tilberedning: Sautering
Tid: 60+ min.
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 4/10
Tilberedning: Sautering
Ingredienser
Dej
- 250 gram groft hvedemel
- 1 æg
- 50 gram olivenolie
- 60 ml mælk
- Havsalt
Fyld 1: Karamelliserede løg og porrer - 3 porrer
- 2 løg
- Puddersukker/brun farin
- Rosmarin
- Olivenolie
Fyld 2: Tomat og champignon - 500 g champignon
- 4 tomater
- Frisk oregano
- Olivenolie
Sammenlægning - 4 æg
- 60 ml kop mælk
- 120 ml fløde
- Revet parmesanost
- Havsalt
- Frisk peber
Vin til maden
Pinot Noir er en meget alsidig vintype, når den kombineres med mad, og quiche er en meget passende ret. Smagen af det grove hvedemel går virkelig fint med vinens noter af skovbund og svampe.
Fyldet tilfører syre og kompleksitet, mens blandingen af æg, mælk og fløde blødgør og balancerer Pinot Noirs meget fine tanniner, der gør den til en herlig let vin at drikke.
Fremgangsmåde
Dej
Anret den grove hvedemel så den ligner en vulkan og tilføj æg, olie og salt i midten. Bland det hele sammen og tilføj mælken i små mængder ad gangen, indtil dejen er sammenhængende.
Ælt dejen i 10 minutter. Læg dejen i en skål, tildæk den med plastfolie og lad den køle i køleskabet i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud og lav runde stykker på størrelse med et tærtefad. Stik hul med en gaffel i bunden af dejen for at undgå lufthuller, når den bages.
Fyld 1: Karamelliserede løg og porrer
Skær porrerne i runde stykker og skær løgene i halve og derefter på langs.
Sautér porrerne og løgene i olivenolie og salt. Når skarpheden er væk, tilføj så to skefulde puddersukker/brun farin og frisk rosmarin. Rør rundt indtil det får en gylden farve.
Fyld 2: Tomater og champignoner
Skær champignonerne og (kernefrie) tomater i tynde skiver.
Sautér champignonerne i olivenolie med frisk oregano, salt og peber.
Sammenlægning
Dejen placeres i to smurte tærtefade. Hæld fyldet i begge tærtefade.
I en skål piskes fløde, æg, mælk, parmesanost, salt og peber sammen. Derefter hældes blandingen ud over hver tærtes fyld.
Bag i omtrent 30 minutter ved 180 grader eller indtil tærten er fast, brunet og bobler.
Anbefalede vine til maden
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.