- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Balsamico-glaseret rosenkål med pancetta
I samarbejde med Fess Parker Winery
Prøv Fess Parkers opskrift på balsamikoglaseret rosenkål med sprød pancetta - en fantastisk smagfuld ret, som egner sig perfekt som tilbehør til dine hverdagsretter. Selvom rosenkål ofte bliver sat i den gastronomiske skrammekrog, bør grøntsagen ikke undervurderes. Når den glaseres som her, får den en ekstra sprødhed, og sammen med den salte pancetta, når retten nye højder. Og sammen med den helt rigtige vin, kan du få din ret til at smage så englene synger. Fess Parker guider dig til det lækreste tilbehør, og vi guider dig til at kombinere det med den helt rigtige vin.
Tid: 25 min. | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 3/10 | Tilberedning: Sautering
Tid: 25 min.
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 3/10
Tilberedning: Sautering
Ingredienser
- 500 g små rosenkål, vasket og trimmet
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk usaltet smør
- 250 g pancetta i fine terninger
- 1 fintskåret skalotteløg
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2,5 dl hønsefond
- Salt
- Friskkværnet peber
Vin til maden
Fess Parker serverer herlighederne med en dejlig Pinot Noir.
Alternativt kan du servere retten med en Merlot eller en fyldig Côtes-du-Rhône, som skærer gennem pancettaens fedme.
Fremgangsmåde
Hvis rosenkålene er større end én cm i diameter, skærer du dem over på halv.
Varm en stor sauterpande op ved høj varme i to minutter. Hæld olivenolie og smør i, og vent lad smørret smelte. Tilsæt nu rosenkålene, og drys én tsk salt og lidt peber henover. Ryst panden og rør rundt for at brune rosenkålene.
Skru ned til jævn varme efter et par minutter og steg i yderligere 3-4 minutter, indtil rosenkålene bliver lidt bløde.
Tilsæt pancetta til panden og steg den i et minut eller to, indtil den begynder at være sprød. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og steg i yderligere et minut, indtil de er gennemsigtige.
Hæld balsamicoeddike i, og reducer til ca halvdelen er tilbage.
Tilsæt hønsefond og reducer til ca. 0,5 dl, under konstant områring for at glasere rosenkålene. Hvis du begynder at løbe tør for væske, før rosenkålene bliver færdigkogt, kan du tilføje lidt ekstra vand til gryden.
Anbefalede vine til maden
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.