- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
I samarbejde med Gérard Bertrand
Laurent Chaberts Ceviche af havkat fra
Ayrolle-dammen
På Chateau l'Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine.
Ceviche er en let og enormt delikat spise, men som ikke kræver nogen tilberedning. Den latinamerikanske delikatesse har fået en fransk nyfortolkning af den franske gastronom. Ceviche af havkat fungerer fortrinligt både som snack og som forret.
Tid: 60+ min. | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 4/10
Tid: 60+ min.
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 4/10
Ingredienser
- 2 fileter af havkat (600 gram)
- 1 avokado
- 1 citron
- Sort hvidløg
- Blomster og krydderurter (hjulkrone, nasturtium, vild fennikel, bibernelle, hvidløgsblomst)
- Saltblomst
- Olivenolie af god kvalitet
Vin til maden
Servér med en vin, som har en frisk smag uden for meget sødme. Gerne frisk, frugtrig samt en smule mineralsk. Vin til ceviche skal have en markant syre, der kan hamle op med limesmagen. Ellers kommer vinen hurtigt til at virke sød og endimensionel. Citrusnoter og syre kan man passende finde i en hvid pinot grigio med medium syre. Servér en forfriskende hvidvin med god syre, men også gerne med en anelse sødme.
Vi anbefaler en hvid Pfalz, en Riesling fra det varme og tropiske klima, med noter som komplimenterer det aromatiske og krydret i ceviche eller en Sauvignon Blanc med aromatisk høj syre.
Fremgangsmåde
Bag citrusfrugterne i aluminiumsfolie med en knivspids groft salt i en forvarmet ovn i 60 minutter ved 170oC. Tag citrusfrugterne ud af ovnen og skær dem i halve.
Skær nu fisken i papirtynde skiver og anret dem direkte på en tallerken.
Skær avokado og det sorte hvidløg i små tern og anret dem oven på fisken. Pynt med stykker af citron, blomster og krydderurter og drys med saltblomst.
Slut af med et par dryp god olivenolie.
Anbefalede vine til cevice af havkat
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.