BLACK WEEK 🍷👉SPAR OP TIL 60%!

Whisky Sour

En sur, sød, frisk og trendy cocktail. Glas: Riedel Sour Bar Glas Download opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld bourbon, sirup, citronsaft og æggehvide i en shaker, og shake hårdt i ca. 10 sek.
  • Tilføj nu is til shakeren og shake i yderligere 10 sek.
  • Finestrain over i det afkølede glas.
  • Hæld angosturaen op i en jigger, og hæld den med en hurtig bevægelse udover cocktailen, så det ligger sig som en flot stribe på toppen.
En sur, sød, frisk og trendy cocktail.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/sour-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-06-2-pack|Riedel Sour Bar Glas]
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/a1e73807-c4ea-4b9b-9ce0-c1a102409258|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Den ultimative Whisky Sour

Af Søren Møller Jakobsen
Produktchef - spiritus

Whisky Sour er langt fra nogen ny cocktail. Den er let, blød og super forfriskende og har været her længe. Meget længe. Første gang man hører om den, er i avisen Waukesha Plain Dealer i Wisconsin i 1870. Whisky Sour er oplagt til den fede mad, vi spiser i julen, til julefrokost og nytårsaften.

Få Whisky Sour-pakken sendt hjem til dig selv. Nemt og bekvemt - og du sparer en halvtredser.

Whisky Sour er samtidig en helt klassisk cocktail, der er utroligt let at lave, er super moderne og smager virkelig lækkert. Den har traditionelt været set lidt som en mande-cocktail, men med dens syrlige præg, er der rigtig mange mennesker af alle køn, som er vilde med Whisky Sour. Den er helt optimal blanding mellem det søde og det sure. Den er faktisk også en fremragende begyndercocktail, da den friske smag og aroma af citroner afrunder whiskyens fyldige smag.

Hvorfor æggehvider?​​​​​​​
Æggehvider bruges i cocktails, fordi de tilføjer en vidunderlig og silkeblød tekstur og en sprød skumtop uden at være for tung. Sørg for at ryste cocktails med æggehvider to gange, så ægget emulgerer fuldt ud til en jævn cocktail.​​​​​​​

Hvor mange kalorier er der i en Whisky Sour?
Der er ca. 175 kalorier i en klassisk Whisky Sour.

New York Sour
Hvis du er til Whisky Sour (og hvem er ikke det?), så prøv også en New York Sour, som giver den klassiske Whisky Sour et virkelig lækkert, ret overraskende twist.

Bourbon Smash
Byt de citronsaften ud med friske mynteblade, citronbåde og et strejf af sukkersirup. Tilsæt bourbon og knust is, og rør det godt rundt. Resultatet er et meget forfriskende, aromatisk twist på Whisky Sour.

Mezcal Sour
Erstat bourbon med mezcal. Den røgede mezcal tilføjer et unikt og spændende twist til den traditionelle Whisky Sour. Juster citronsaft og sødme efter din smag.

Rye Sour
Byt bourbon ud med rye, så du får en lidt mere krydret og robust cocktail.

Amaretto Sour
Brug primært Amaretto, som giver en rund mandelsmag og sødme. Find opskrift på Amaretto Sour.

Smoky Whisky Sour
Brug en røget whisky, det kunne f.eks. være fra Islay, for at give en tydelig tørverøget kant.

Elderflower Whisky Sour
Brug hyldeblomstlikør for at give din cocktail en herlig blomstret og sommerlig smag af hyldeblomst.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]