- SUPERDEALS
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår
Weisser Burgunder
Er du glad for Pinot Blanc? Så er du også glad for Weisser Burgunder.
Hvad er Weisser Burgunder?
Weisser Burgunder kendes også som Pinot Blanc - bare ikke, når den laves i Tyskland. De mest kraftfulde versioner bliver oftest lavet i Baden og Pfalz. Weisser Burgunder er en hvidvinsdrue, som egentlig er en mutation af Pinot Noir, som på tysk kaldes Spätburgunder. Pinot Noir er genetisk ustabil og vil lejlighedsvis opleve en mutation, hvor den bærer hvid frugt. Drikker du Weisser Burgunder, kan du regne med at fornemme frugtige aromaer, gerne med fine præg af æbler, citrusfrugter og blomster.
Typisk bør Weisser Burgunder-vine, uanset blandingen, have et ret højt syreindhold og vinificeres på tank, selvom mere nogle er gæret på store, 100% genbrugte egetræsfade. Det var den kirkelige cistercienserorden, der bragte Weisser Burgunder til Rheingau i middelalderen, hvorfra den derefter spredte sig over hele Europa.
Druen dyrkes i mange europæiske lande. På grund af dens lighed med Chardonnay blev der tidligere i nogle lande ikke skelnet mellem Chardonnay og Weisser Burgunder. I Italien begyndte man for eksempel først seriøse undersøgelser i 1978 for at bestemme andelen af Chardonnay i vinmarkerne og på den måde adskille den fra den italienske Weisser Burgunder, Pinot Bianco. I Østrig blev begge sorter registreret sammen indtil i 1999.
Weisser Burgunder i det rigtige glas
Det er ingen grund til at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Riesling-glas, hvis du vil kæle for dig selv og din Weisser Burgunder.