- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Mousserende te
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Savagnin
Du har ikke oplevet franske hvidvine, før du har oplevet Savagnin. Druen fra regionen Jura bliver brugt til at skabe nogle af de mest markante hvidvine i Frankrig - ja, faktisk i hele verden.
Vælg favoritliste
2017 Vin Jaune de Château-Chalon, AOC, 62 cl
Domaine BourdyFremragende vin med særlig dybde og mineralsk karakter.
899,95pr. flaskeKun 25 på lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
2018 Côtes du Jura Blanc Savagnin, AOC
Domaine BourdyKompleksitet og fylde fra Jura.
399,95pr. flaskeKun 24 på lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Savagnin?
Savagnin (ikke at forveksle med Sauvignon Blanc) er en grøn hvidvinsdrue, som dyrkes mest i Jura-regionen i Frankrig, hvor den bruges til Savagnin-vine eller den berømte Vin Jaune og Vin de Paille. Den er beslægtet med Gewürztraminer. Savagnin er langt fra nogen udbredt druesort - i 2007 var der således kun 427 hektarer i Frankrig. Druen modner meget sent, og kan plukkes så sent som i december. Ligesom sin fætter Gewürztraminer er det en svær drue at dyrke, som giver et lavt udbytte.
Hvorfra kommer Savagnin?
Savagnin er muligvis identisk med den gamle Traminer-sort, en grønskindet drue, som primært voksede i den tyrolske landsby Tramin fra ca. 1000 indtil 1500-tallet. Savagnin, som vi kender den i Jura, har dog ændret udseende en smule, da den dukkede op i Frankrig.