Bestil inden d. 23. dec kl. 13 for levering inden nytår

Brand image

Tonic

Tonic er ikke bare tonic. Det er tværtimod en særdeles alsidig drik, der er blevet en fast bestanddel i et utal af cocktails. Oprindelig drak man tonic, som indeholdt store mængder kinin, som middel mod malaria. Det behøver vi heldigvis ikke mere, men vi har holdt fast i tonic med den bitre kinin, simpelthen bare fordi, at det smager godt.


Af Søren Møller Jakobsen

Produktchef - spiritus

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Type
Anbefalede Glastyper
Glastype
Lagerstatus
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Tonic - klassisk og uundværlig

    Tonic eller tonicvand eller grundlæggende bare en kulsyreholdig drik, hvor kinin er opløst i. Oprindeligt blev tonic brugt som et forebyggende middel mod malaria, men i dag er indholdet af kinin så lavt, at det kun bliver brugt for sin karakteristiske bitre smag. Mange moderne tonic tilsmages ofte med citrus, og er mindre bitre end de oprindelige tonic - tit sødes de endda.


    Så tidligt som i 1600-tallet brugte spanierne kinin fra barken på Cinchona-træer til at behandle malaria, noget de havde lært af indianerne i Peru, Bolivia og Ecuador. I de engelske kolonier i Indien brugte man i begyndelsen af 1800-tallet kinin til soldater og embedsmænd for også at forhindre malaria. Her blev det blandet med sodavand og sukker for at maskere dens bitre smag, hvilket skabte tonicvand. Koblingen til Indian Tonic Water var altså skabt.

  2. Tonic på tilbud

    Du kan spare penge på din næste tonic, hvis du køber den som medlem af Sélection Vinklub. Så sparer du nemlig 5% på tusindvis af varer - og det gælder også tonic. Det er gratis, og du kan altid bare melde dig ud igen.

  3. Fever-Tree

    Fever-Tree blev grundlagt i 2003 af to visionære personer med en simpel idé: Når 3/4 af din Gin & Tonic er tonic, bør det være den bedste.

  4. Gin og Tonic blandingsforhold

    Selvom en klassisk Gin og Tonic kun har to ingredienser, kan man godt være i tvivl om, hvordan den skal laves. En tommelfingerregel er to dele tonic til én del gin. Hvis du bruger for meget gin, vil dens botanicals overskygge tonicens kvaliteter. For meget tonic, til gengæld, og det vil drukne ginen.

  5. Hvorfor drikker man tonic til gin?

    Da man til søs og i kolonierne havde adgang til gin, var der ikke langt til at bruge ginen til at skjule kininens bitre noter og bum: Gin & Tonic! Der var endda masser af limefrugter på skibene for at bekæmpe skørbug, så helt skidt har livet til søs måske ikke været. Soldaterne i Indien fik allerede en fast gin-ration, så blandingen var nem at lave. I 1868 blev Gin & Tonic som cocktail nævnt første gang i "Oriental Sporting Magazine", hvor den blev beskrevet som en forfriskende cocktail for tilskuere af hestevæddeløb.

  6. Hvad kan man bruge, når man ikke kan lide den bitre smag af tonic?

    Hvis du finder bitterheden af ​​tonic lidt for overvældende, er der heldigvis alternativer. Overvej at prøve tonic med forskellige frugtnuancer eller andre kulsyreholdige drikkevarer som danskvand eller sodavand. Endelig er der også nogle tonic, der bare har mindre bitterhed end andre - f.eks. fra Bon Accord.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]