2020 Château de la Grave Dolia, AOP

Château de la Grave

Frankrig
Bordeaux
169,95pr. flaske

Vælg favoritliste

Kun 10 på lager online

Vælg favoritliste

Frankrig
Bordeaux

Smagskommentar

Druerne Sémillon og Colombard er en sjælden kombination i Bordeaux. Vinen bliver ikke mindre unik af, at den gærer i Dolium-krukker - store lerkrukker, som har været kendte og brugte siden de gamle romere i antikken. Farven er dyb gylden og med en subtil, raffineret, lettere underspillet aroma af hvide blomster, peber, krydderier, en smule citron og nødder. En lang eftersmag bliver domineret af bløde indtryk af pink grapefrugt. Alt i alt en fornem, elegant vin.

Varenummer:1037290920

Specifikationer

Producent:Château de la Grave

Land:Frankrig

Område:Bordeaux

Underområde:Côtes de Bourg

Klassifikation:AOP

Type:Hvidvin

Dyrkningsmetode:Konventionel

Druesammensætning:Sémillon, Colombard

Glastype:Chardonnay / Viognier

Serveringsforslag:Skaldyr, Apéritif

Fadlagring:7 måneder i lerkrukker

Alkohol:13,5%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Om Château de la Grave

Château De La Grave ligger på højre bred af Dordogne og Garonne, 35 km nord for Bordeaux i byen Bourg sur Gironde, og har rødder tilbage til 1400-tallet. Den adelige familie Belhade ejede jorden og afstod domainet under Den Franske Revolution. Selve landsbyen La Grave, der kun bestod af et hovedhus og forskellige landbrugsbygninger, jord, vinstokke, enge og skove, blev til Chateau de la Grave i 1868. Der blev tilbygget et rundt tårn, tårne ​​og tag med slanke og flotte former, der giver et unikt neo-gotisk og neo-renæssance-aspekt til hele slottet. Constant Bassereau erhvervede ejendommen i 1910. Siden har hver generation af familien arbejdet hårdt for at forbedre vinene og gøre dem til et sikkert valg med virkelig god værdi for pengene. Populære, autentiske og moderne vine på én gang. I 2020 forpligtede familien sig til at omdanne vingården til økologisk landbrug i stor respekt for naturen og det unikke terroir i Bordeaux.


Château De La Grave dækker 45 hektarer i én enkelt parcel rundt om slottet i appellationen "Côtes de Bourg". Her har været dyrket vin siden det 2. århundrede, da romerne plantede de første "Vitis Biturica", forfaderen til Cabernet Sauvignon. Fra middelalderen var Bourg en vigtig vinhavn, og vingården udvidede sig til livets rytme og handlen på floden. Her vokser i dag 37,5 hektarer til rødvin i AOC Côtes de Bourg Rouge, hvoraf 80% er Merlot, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Malbec. Derudover 6,5 hektarer til tør hvidvin i AOC Côtes de Bourg Blanc og en Methode Traditionelle Extra Brut på 50% Colombard og 50% Semillon. Endelig én hektar Cabernet Sauvignon til fremstilling af rosévin og en Methode Traditionelle Brut Nature.


Regionen "Côtes de Bourg" har et helt særligt mikroklima, præget af Gironde-mundingen. Den giver en "buffer" i forhold til resten af Bordeaux, som betyder, at solen skinner omkring 10% mere, der er mindre ekstreme temperaturer og væsentlig mindre regn. Terroiret består primært af kalkstensbund på op til 20 meter og et tykt lag ler, som dog varierer alt efter bakkerne i området. I højderne er aflejringer af karakteristisk, rødt grus fra Massif Centrale. Vinmarkerne er plantet plantet på jord, der for det meste består af kalksten og ler. Det er godt for dræningen af vinmarkerne og druernes friskhed. hvilket bringer friskhed og dræning. Perfekt til Merlot.


Kælderen på Château De La Grave er udstyret med termoregulerede betontanke af forskellig kapacitet og andre af nyere, rustfrit stål. Macerationstiden varierer for vinene. Fra 2-3 uger for rødvinene alt efter årgang. For hvid- og rosévine foregår den alkoholiske gæring på fade eller Dolia-glas, afhængig af vinene. Lagringen af ​rødvinene sker hovedsageligt på Bordeaux-fade på 225 liter og på træfade på 5000 liter. Hver vin vil drage fordel af en personlig lagring afhængigt af lagringstiden og alderen på fadene.

Om Château de la Grave

Château De La Grave ligger på højre bred af Dordogne og Garonne, 35 km nord for Bordeaux i byen Bourg sur Gironde, og har rødder tilbage til 1400-tallet. Den adelige familie Belhade ejede jorden og afstod domainet under Den Franske Revolution. Selve landsbyen La Grave, der kun bestod af et hovedhus og forskellige landbrugsbygninger, jord, vinstokke, enge og skove, blev til Chateau de la Grave i 1868. Der blev tilbygget et rundt tårn, tårne ​​og tag med slanke og flotte former, der giver et unikt neo-gotisk og neo-renæssance-aspekt til hele slottet. Constant Bassereau erhvervede ejendommen i 1910. Siden har hver generation af familien arbejdet hårdt for at forbedre vinene og gøre dem til et sikkert valg med virkelig god værdi for pengene. Populære, autentiske og moderne vine på én gang. I 2020 forpligtede familien sig til at omdanne vingården til økologisk landbrug i stor respekt for naturen og det unikke terroir i Bordeaux.


Château De La Grave dækker 45 hektarer i én enkelt parcel rundt om slottet i appellationen "Côtes de Bourg". Her har været dyrket vin siden det 2. århundrede, da romerne plantede de første "Vitis Biturica", forfaderen til Cabernet Sauvignon. Fra middelalderen var Bourg en vigtig vinhavn, og vingården udvidede sig til livets rytme og handlen på floden. Her vokser i dag 37,5 hektarer til rødvin i AOC Côtes de Bourg Rouge, hvoraf 80% er Merlot, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Malbec. Derudover 6,5 hektarer til tør hvidvin i AOC Côtes de Bourg Blanc og en Methode Traditionelle Extra Brut på 50% Colombard og 50% Semillon. Endelig én hektar Cabernet Sauvignon til fremstilling af rosévin og en Methode Traditionelle Brut Nature.


Regionen "Côtes de Bourg" har et helt særligt mikroklima, præget af Gironde-mundingen. Den giver en "buffer" i forhold til resten af Bordeaux, som betyder, at solen skinner omkring 10% mere, der er mindre ekstreme temperaturer og væsentlig mindre regn. Terroiret består primært af kalkstensbund på op til 20 meter og et tykt lag ler, som dog varierer alt efter bakkerne i området. I højderne er aflejringer af karakteristisk, rødt grus fra Massif Centrale. Vinmarkerne er plantet plantet på jord, der for det meste består af kalksten og ler. Det er godt for dræningen af vinmarkerne og druernes friskhed. hvilket bringer friskhed og dræning. Perfekt til Merlot.


Kælderen på Château De La Grave er udstyret med termoregulerede betontanke af forskellig kapacitet og andre af nyere, rustfrit stål. Macerationstiden varierer for vinene. Fra 2-3 uger for rødvinene alt efter årgang. For hvid- og rosévine foregår den alkoholiske gæring på fade eller Dolia-glas, afhængig af vinene. Lagringen af ​rødvinene sker hovedsageligt på Bordeaux-fade på 225 liter og på træfade på 5000 liter. Hver vin vil drage fordel af en personlig lagring afhængigt af lagringstiden og alderen på fadene.

Varenummer:1037290920

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk