Six Grapes, Reserve Ruby inkl. æske

Graham's

Portugal
Douro
  • 95 point
    Decanter
    "RIPE AND OPULENT"
  • 93 point
    VineXpressen
    "ET FUND TIL PRISEN"
  • 93 point
    Mad & Monopolet
    "HØJ BÆLLEFAKTOR"
199,95pr. flaske

Vælg favoritliste

På lager online

Vælg favoritliste

Portugal
Douro

Anmeldelser

  • 95 point
    Decanter
    "RIPE AND OPULENT"
  • 93 point
    VineXpressen
    "ET FUND TIL PRISEN"
  • 93 point
    Mad & Monopolet
    "HØJ BÆLLEFAKTOR"

Smagskommentar

Fantastisk fyldig og delikat vin, produceret samme sted som Graham’s Vintage Port, hvorfor stilen ligger meget tæt op ad Vintage Port. Den er dog, som følge af længere lagring på egefade, noget blidere. Dens fantastiske rige, frugtagtige stil gør den til en karakteristisk og tiltrækkende portvin.

Varenummer:12707809

Specifikationer

Producent:Graham's

Land:Portugal

Område:Douro

Klassifikation:Reserve Ruby

Type:Portvin

Undertype:Ruby Port

Dyrkningsmetode:Konventionel

Serveringsforslag:Kraftige oste, Svagt søde desserter, Frugt og nødder, Søde desserter

Alkohol:20%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Om W & J Graham's

Der er få steder i verden, der er smukkere end Douro-dalen og byen Porto. Det bliver man bevidst om, når man besøger Graham's både i Douro-dalen og i Porto. Druerne kommer fra Douro-dalen (ellers må portvin ikke kaldes portvin), og vinen lagres i Porto, hvor Graham's Lodge ligger med en usædvanlig smuk udsigt over skønne Porto. Det er en by, vi kun kan anbefale at rejse til.


I 1820 modtog brødrene Graham 27 tønder portvin som betaling for ubetalt gæld. Det gik så godt med at få dem solgt, at de to driftige skotter fik smag for den særlige vin. De besluttede sig for ikke alene at ville producere portvin, men at de ville producere de bedste portvine i hele Douro-dalen. Hermed var W & J Graham’s en realitet. 


Tre århundreders portvinstradition og erfaring giver naturligvis Graham’s en stærk ballast – og sikrer en række værdier, som stadig er en grundsten i virksomheden. Derfor er virksomhedens motto da også ’Do Not Forget’. Traditioner, erfaring og viden går fra generation til generation samtidig med, at virksomheden også til stadighed sætter fokus på innovation.


I 1882 blev den unge skotte Andrew James Symington ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og behov for en kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien derfor en meget central position inden for portvin og ejer en række af de bedste huse. I dag er det således fem fætre og kusiner med rødder tilbage til portvinsproduktion og Douro-dalen helt tilbage til 1600-tallet, som varetager produktionen.


Vil du spare 5% på dit køb?

Så meld dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og så sparer du altid 5% på dine køb af tusindvis af varer.


Favorit hos Robert Parker

Den legendariske vinanmelder Robert Parker havde da også følgende, meget rammende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post World War Two Era". Graham portvin, som brandet ofte kaldes i folkemunde, har et stort udvalg af lækre portvine at byde på. Hvis du er i tvivl om, hvilken Graham portvin, som du skal vælge, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og hjælp. Men hvis du er på jagt efter god portvin, går du aldrig forkert med Graham's - om du er til husets prestigevin, 40 Years Old Tawny, eller den fremragende klassiker, The Tawny.


Traditionelle dyder

Grahams’ holder fast i, at nogle af portvinene bliver produceret ved den helt traditionelle metode, hvor druerne ligger i åbne, lave kar, de såkaldte lagares, mens medarbejderne træder på druerne med deres bare tæer. Samtidig bruger Graham’s dog, som den første portvinsproducent, mere moderne udgaver af lagares, som fungerer sammen med de traditionelle og giver resultater, som er lige så gode, eller ofte bedre, end de traditionelle. 


Smukke Douro

Dourodalen er måske det mest udfordrende terroir i verden. Hvis man spørger hos Graham's, vil de svare, at vejret byder på otte måneders vinter og fire måneders helvede. Områdets bjergrige terræn og stejle dale sikrer en række små mikroklimaer, som hver især er garant for forskelligartede, unikke vine med stor kompleksitet og balance. Temperaturerne i Douro falder til under frysepunktet om vinteren og ligger som regel over 35 grader om sommeren. Det er hårde vilkår, men faktisk er de ideelle til at skabe portvine med stor kraft, kompleksitet og fylde. Store dele af Douro er samtidig meget utilgængelig og vinmarkerne skal nærmest skæres ud af bjergsiderne. I århundreder har man bygget terrasser i mursten på skråningerne, som er så stejle, at der kun lige er plads til én række vinranker. Det er både smukt og unikt – og derfor blev området udnævnt som UNESCO World Heritage Site i 2001.


Graham’s ejer selv fem bjergrige vinmarker i forskelle egne af Dourodalen, alle sammen med bedste klassifikation – dvs. ’A’. For at bevare den oprindelige, vilde flora, er den blevet bevaret næsten uforstyrret – en tilgang, som Graham’s er overbeviste om i sidste ende bidrager til et mere komplekst og smagfuldt udtryk for den enkelte vinmarks terroir. 

Om W & J Graham's

Der er få steder i verden, der er smukkere end Douro-dalen og byen Porto. Det bliver man bevidst om, når man besøger Graham's både i Douro-dalen og i Porto. Druerne kommer fra Douro-dalen (ellers må portvin ikke kaldes portvin), og vinen lagres i Porto, hvor Graham's Lodge ligger med en usædvanlig smuk udsigt over skønne Porto. Det er en by, vi kun kan anbefale at rejse til.


I 1820 modtog brødrene Graham 27 tønder portvin som betaling for ubetalt gæld. Det gik så godt med at få dem solgt, at de to driftige skotter fik smag for den særlige vin. De besluttede sig for ikke alene at ville producere portvin, men at de ville producere de bedste portvine i hele Douro-dalen. Hermed var W & J Graham’s en realitet. 


Tre århundreders portvinstradition og erfaring giver naturligvis Graham’s en stærk ballast – og sikrer en række værdier, som stadig er en grundsten i virksomheden. Derfor er virksomhedens motto da også ’Do Not Forget’. Traditioner, erfaring og viden går fra generation til generation samtidig med, at virksomheden også til stadighed sætter fokus på innovation.


I 1882 blev den unge skotte Andrew James Symington ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og behov for en kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien derfor en meget central position inden for portvin og ejer en række af de bedste huse. I dag er det således fem fætre og kusiner med rødder tilbage til portvinsproduktion og Douro-dalen helt tilbage til 1600-tallet, som varetager produktionen.


Vil du spare 5% på dit køb?

Så meld dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og så sparer du altid 5% på dine køb af tusindvis af varer.


Favorit hos Robert Parker

Den legendariske vinanmelder Robert Parker havde da også følgende, meget rammende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post World War Two Era". Graham portvin, som brandet ofte kaldes i folkemunde, har et stort udvalg af lækre portvine at byde på. Hvis du er i tvivl om, hvilken Graham portvin, som du skal vælge, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice for råd og hjælp. Men hvis du er på jagt efter god portvin, går du aldrig forkert med Graham's - om du er til husets prestigevin, 40 Years Old Tawny, eller den fremragende klassiker, The Tawny.


Traditionelle dyder

Grahams’ holder fast i, at nogle af portvinene bliver produceret ved den helt traditionelle metode, hvor druerne ligger i åbne, lave kar, de såkaldte lagares, mens medarbejderne træder på druerne med deres bare tæer. Samtidig bruger Graham’s dog, som den første portvinsproducent, mere moderne udgaver af lagares, som fungerer sammen med de traditionelle og giver resultater, som er lige så gode, eller ofte bedre, end de traditionelle. 


Smukke Douro

Dourodalen er måske det mest udfordrende terroir i verden. Hvis man spørger hos Graham's, vil de svare, at vejret byder på otte måneders vinter og fire måneders helvede. Områdets bjergrige terræn og stejle dale sikrer en række små mikroklimaer, som hver især er garant for forskelligartede, unikke vine med stor kompleksitet og balance. Temperaturerne i Douro falder til under frysepunktet om vinteren og ligger som regel over 35 grader om sommeren. Det er hårde vilkår, men faktisk er de ideelle til at skabe portvine med stor kraft, kompleksitet og fylde. Store dele af Douro er samtidig meget utilgængelig og vinmarkerne skal nærmest skæres ud af bjergsiderne. I århundreder har man bygget terrasser i mursten på skråningerne, som er så stejle, at der kun lige er plads til én række vinranker. Det er både smukt og unikt – og derfor blev området udnævnt som UNESCO World Heritage Site i 2001.


Graham’s ejer selv fem bjergrige vinmarker i forskelle egne af Dourodalen, alle sammen med bedste klassifikation – dvs. ’A’. For at bevare den oprindelige, vilde flora, er den blevet bevaret næsten uforstyrret – en tilgang, som Graham’s er overbeviste om i sidste ende bidrager til et mere komplekst og smagfuldt udtryk for den enkelte vinmarks terroir. 

Varenummer:12707809

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk