Vegansk

2018 Cava, D.O. Reserva

Juve Y Camps

Spanien
Penedès
  • 93 point
    WineWherEver
    Glem alt om billig Cava, det her er kvalitets Cava.
199,95pr. flaske
Udsolgt, men prøv din lokale butik
Spanien
Penedès

Anmeldelser

  • 93 point
    WineWherEver
    Glem alt om billig Cava, det her er kvalitets Cava.

Smagskommentar

Herligt lys og sommerlig med en flot struktur, fylde og friskhed. Aromaen sender næsen mod indtryk af hvid frugt, blomster og ristet brød. Livlig og behagelig, med en markant friskhed, creme og syrlighed.

Varenummer:1043380918

Specifikationer

Producent:Juve Y Camps

Land:Spanien

Område:Penedès

Klassifikation:D.O. Reserva

Type:Mousserende

Undertype:Brut, Cava, Vintage

Årgang:2018

Dyrkningsmetode:Konventionel

Produktionsmetode:Vegansk

Druesammensætning:Macabeo, Parellada, Xarello, Xarel-lo

Glastype:Champagne

Serveringsforslag:Skaldyr, Lyse fisk, Apéritif

Alkohol:12%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Om Juvé y Camps

Cava er spansk mousserende vin – og et glimrende alternativ til mere navnkundige, berømte (og ofte dyrere...) franske bobler kendt som champagne. Faktisk produceres cava på det, der hedder Methode Traditionelle, som også kaldes champagnemetoden, hvor en grundvin bliver tilsat sukker og gær og tappes på flasker for en gennemgå en ny gæring. Jo længere, vinen får lov til at gære, jo flere nuancer opnår den. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en slags flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.


Juvé y Camps har i mere end 200 år produceret fremragende vin, men det var faktisk først i 1921, at catalanerne lancerede deres første mousserende vin. Druerne kommer udelukkende fra husets egne marker. Familien ejer i dag fire vingårde, som faktisk gør huset til den største jordbesidder af vinmarker i hele Penedès, hvor de har hjemme. Druerne plukkes 100% manuelt, og kun den frit afløbne most anvendes for at få den fineste og mest elegante saft uden unødige bitterstoffer. Sådan som det hører sig til hos et luksushus som Juvé y Camps. Derudover er man meget skånsomme med filtreringen af vinen, for derved bedre at bevare så meget smag og aroma som det overhovedet er muligt.


I 1970’erne var størstedelen af den cava, som blev solgt alt, alt for ung og alt for sød. Netop dette fik Joseph Juvé y Camps til at frigive en lille mængde cava, som ellers var henlagt til eget forbrug. Det lille specialparti blev sendt ud på det spanske marked for at teste, hvordan kunderne ville reagere på denne ældre, tørre og mere seriøse stil. Reaktionen var nærmest overvældende, og Reserve de la Familia var med sin konservative og mere seriøse stil med til at ændre såvel markedets som producenternes måde at se cava på. Med kravet på den nye stil kunne man ikke længere skjule et for højt udbytte, råd i druerne eller fejl i vinproduktionen bag en sød dosage, så flere og flere producenter begyndte at tage vitikulturen og vinproduktionen langt mere seriøs end hidtil – men Juvé y Camps var, er og forbliver ”førerhunden” på området!

Om Juvé y Camps

Cava er spansk mousserende vin – og et glimrende alternativ til mere navnkundige, berømte (og ofte dyrere...) franske bobler kendt som champagne. Faktisk produceres cava på det, der hedder Methode Traditionelle, som også kaldes champagnemetoden, hvor en grundvin bliver tilsat sukker og gær og tappes på flasker for en gennemgå en ny gæring. Jo længere, vinen får lov til at gære, jo flere nuancer opnår den. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en slags flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.


Juvé y Camps har i mere end 200 år produceret fremragende vin, men det var faktisk først i 1921, at catalanerne lancerede deres første mousserende vin. Druerne kommer udelukkende fra husets egne marker. Familien ejer i dag fire vingårde, som faktisk gør huset til den største jordbesidder af vinmarker i hele Penedès, hvor de har hjemme. Druerne plukkes 100% manuelt, og kun den frit afløbne most anvendes for at få den fineste og mest elegante saft uden unødige bitterstoffer. Sådan som det hører sig til hos et luksushus som Juvé y Camps. Derudover er man meget skånsomme med filtreringen af vinen, for derved bedre at bevare så meget smag og aroma som det overhovedet er muligt.


I 1970’erne var størstedelen af den cava, som blev solgt alt, alt for ung og alt for sød. Netop dette fik Joseph Juvé y Camps til at frigive en lille mængde cava, som ellers var henlagt til eget forbrug. Det lille specialparti blev sendt ud på det spanske marked for at teste, hvordan kunderne ville reagere på denne ældre, tørre og mere seriøse stil. Reaktionen var nærmest overvældende, og Reserve de la Familia var med sin konservative og mere seriøse stil med til at ændre såvel markedets som producenternes måde at se cava på. Med kravet på den nye stil kunne man ikke længere skjule et for højt udbytte, råd i druerne eller fejl i vinproduktionen bag en sød dosage, så flere og flere producenter begyndte at tage vitikulturen og vinproduktionen langt mere seriøs end hidtil – men Juvé y Camps var, er og forbliver ”førerhunden” på området!

Varenummer:1043380918

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk