- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
MÅNEDENS TILBUD 🍷 Se det store udvalg her
Spanien
Oplev de spanske rosévines livlige smag fra de solbeskinnede vinmarker i Rioja til kystregionerne i Catalonien. De spanske rosévine byder på en smuk balance mellem forfriskende syre og lækre frugtnoter. Vine lavet med passion og århundreders vinfremstillingstraditioner. Uanset om du foretrækker Tempranillo-baserede rosados eller Garnacha-roséer, får du masser af spansk charme og velsmag i glasset.
- Økologisk
Vælg favoritliste
Infinitus Rosé Organic, IGP
Cosecheros Y CriadoresSpansk rosé med den klassisk spanske drue Tempranillo.
79,00pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
Castillo de Jumilla Rose, D.O.P.
Bodegas BledaLivlig, frisk og frugtig rosé.
89,00pr. flaskePå lager online- ØkologiskNyhed
Vælg favoritliste
2023 Born Rosé Organic
Born RoséDrøm dig til Middelhavet.
149,00pr. flaskePå lager online - ØkologiskNyhed
Vælg favoritliste
2023 Rambla Rosé Organic
Born RoséJordbær, kirsebær og citrusfrugt i en let sødmefuld rosé.
99,00pr. flaskePå lager online Vælg favoritliste
Duque de Sevilla Rose, DO
Bodegas AragonesasÆgte spansk, sommerlig rosado.
69,00pr. flaskePå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
Infinitus Rosé Organic, IGP, 25 cl
Cosecheros Y CriadoresSpansk rosé med den klassisk spanske drue Tempranillo.
39,00pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Hvordan smager spanske rosévine?
Ligesom i alle andre lande, kan smag og aroma på spanske rosévine variere afhængigt af druesorter og vinifikationsteknikker. Spanske rosévine er dog generelt friske med en levende frugtsmag. Du kan forvente jordbær, hindbær, citrusfrugter, melon og nogle gange blomsternoter. De har gerne en herlig sprød syre og en tør eller let off-dry eftersmag.
Hvordan laver man rosévin i Spanien?
Spansk rosévin kendes også som rosado på spansk. Den fremstilles ved at lade drueskallerne forblive i kontakt med mosten i en kort periode under gæringen, hvilket giver den lyserøde eller laksefarvede vin, vi elsker.
Hvilke druer bruges til at lave spansk rosévin?
Spanierne bruger forskellige druesorter bruges til at lave rosévin. Nogle af de almindeligste druesorter kendinge som Tempranillo, Garnacha (Grenache), Monastrell (Mourvèdre) og Bobal og Cariñena (Carignan).
Hvilke regioner i Spanien producerer de bedste rosévine?
Der er flere regioner i Spanien, der skaber fremragende rosévine på hver sin vis. Nogle de mest bemærkelsesværdige regioner, når det gælder spanske rosévine, er bl.a. Navarra, Rioja, Catalonien, Valencia og Castilla y León. Hver region har sit eget unikke terroir, druesorter og vinifikationssteknikker, hvilket resulterer i forskellige udtryk.
Hvilke retter passer til spansk rosévin?
Spanske rosévine er herligt alsidige og passer godt til en lang række forskellige retter. De er ofte et godt match til spanske tapas, skaldyr, paella, ristede grøntsager, charcuteri, kylling eller svinekød. Vinenes naturlige syre og frugtagtige smag supplerer en bred vifte af spanske retter.
Kan man gemme spanske rosévine?
De fleste spanske rosévine er beregnet til at drikkes mens de er unge og friske, hvilket understreges af deres livlige frugtsmag og flotte syre. Nogle spanske rosévine af særlig høj kvalitet lavet med specifikke druesorter og vinfremstillingsteknikker kan dog have potentialet til at gemmes i et par år.