Menu

Find Butik
Arrangementer
Vinklub
Vinklub
Favoritter
Indkøbskurv
Kurv
- Spar 50%2023 Riesling, Spätlese, Brauneberger Juffer SonnenuhrWeingut Max Ferd. Richter149,98pr. flaske
før:299,95
4.949,18 - Spar 50%2023 Riesling, Auslese, Brauneberger Juffer SonnenuhrNyhedWeingut Max Ferd. Richter174,98pr. flaske
før:349,95
10.498,50
SENSOMMER DEALS ☀️ Spar op til 58% - Shop nu
Australsk dessertvin
Der er grundlæggende to hovedtyper af australsk dessertvin - eller "stickies", som man kærligt omtaler dem i Australien og New Zealand. Den ene er Late Harvest dessertvine på hvide druer, som efterlades på vinstokken. Den anden er Botrytis-ramte eller ædelråd-inficerede dessertvine - ligeledes på hvide druer. Begge metoder er en langvarig proces, som sikrer naturlige, sødmefulde druer.
Vælg favoritliste
Buller Fine Old Muscat
Buller Wines- 94 pointRobert Parker
Dyb mørkebrun farve. Indsmigrende duft af karamel,... 249,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Buller Fine Old Tawny
Buller Wines- 94 pointRobert Parker
Anmeldelserne siger det hele.
249,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Australsk dessertvin
De australske dessertvine er overvejende påvirket af franske og tyske traditioner. Der bruges især Semillon og Sauvignon Blanc, sådan som berømte Château d´Yquem også gør det, Riesling og Gewürztraminer. De har alle en passende syre, som gør, at de færdige dessertvine ikke blive hvinende søde, men behagelig, komplekse og raffinerede. Indtil midten af 1960'erne var dessertvin og hedvin de mest populære vine overhovedet i Australien. Sådan er det ikke længere, men de sødmefulde, nogle gange nærmest dekadente australske dessertvine er stadig meget eftertragtede Down Under.
Australsk dessertvin er ofte meget intense og er gerne en perfekt godbid efter en god middag, sammen med en dessert eller ost. Det kan dog ofte også være frisk frugt eller krydrede karryretter.