Gå til indhold

Menu

HJ Hansen Vin
Ryd

Find Butik

Arrangementer

Vinklub

Vinklub

Favoritter

259

Indkøbskurv

Kurv

Vis kurven
Varer i kurven
Du har opnået gratis levering
  • Total
    76.527,12
    Heraf moms: 15.305,44
  • SENSOMMER DEALS ☀️ Spar op til 58% - Shop nu

    Australsk dessertvin

    Der er grundlæggende to hovedtyper af australsk dessertvin - eller "stickies", som man kærligt omtaler dem i Australien og New Zealand. Den ene er Late Harvest dessertvine på hvide druer, som efterlades på vinstokken. Den anden er Botrytis-ramte eller ædelråd-inficerede dessertvine - ligeledes på hvide druer. Begge metoder er en langvarig proces, som sikrer naturlige, sødmefulde druer. 

    Pris
    Serveringsforslag
    Anbefalede Glastyper
    Anmeldelser
    Vis:
    af 2 produkter
    Sorter efter:

    Gå til side

    ud af 1

    Produkter pr. side
    36
    72
    108
    144

    Australsk dessertvin

    De australske dessertvine er overvejende påvirket af franske og tyske traditioner. Der bruges især Semillon og Sauvignon Blanc, sådan som berømte Château d´Yquem også gør det, Riesling og Gewürztraminer. De har alle en passende syre, som gør, at de færdige dessertvine ikke blive hvinende søde, men behagelig, komplekse og raffinerede. Indtil midten af ​​1960'erne var dessertvin og hedvin de mest populære vine overhovedet i Australien. Sådan er det ikke længere, men de sødmefulde, nogle gange nærmest dekadente australske dessertvine er stadig meget eftertragtede Down Under.


    Australsk dessertvin er ofte meget intense og er gerne en perfekt godbid efter en god middag, sammen med en dessert eller ost. Det kan dog ofte også være frisk frugt eller krydrede karryretter.

    HJ Hansen Vin
    H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk