- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
MÅNEDENS TILBUD 🍷 Se det store udvalg her
Beerenauslese
Hvis du har mulighed for det, bør du mindst én gang i dit liv smage en vaskeægte Beerenauslese. Det er en sjælden nydelse, som de fleste af os til gengæld aldrig glemmer. Små skattekister af intens og præcist balanceret syre og sødme i højeste potens.
Gå til side
ud af 1
Hvad er Beerenauslese?
Beerenauslese betyder "udvalg af bær" og er en tysk betegnelse for en sent høstet vin med ædelråd, også kaldet botrytis. Beerenauslese er i Prädikatswein-kategorien i de østrigske og tyske vinklassifikationer, og er én kategori over Auslese. Beerenauslese kaldes ofte bare "BA" som forkortelse.
Vinene er typisk meget fede, komplekse og sødmefyldte og rige, og de fleste er fremragende at gemme i årevis. De fineste Beerenauslese-vine bliver typisk lavet på Riesling, da druen bevarer en betydelig syrlighed, selv med vinens ekstreme modenhed. Det sikrer en vin, hvor sødmen er afbalanceret med meget lang holdbarhed, og som ofte vil forbedre sig i årtier.
Vinene produceres i meget små mængder, når vejret er egnet til, at botrytis kan dannes og kun i vinmarker med passende forhold. Derfor er prisen da også derefter.
Der må ikke bruges chaptalisation - tilsætning af sukker.