- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!
Franske Lillet har eksisteret siden 1872 i Bordeaux-regionen. Den dag i dag er man stadig stolt af sin unikke, franske karakter og franske arv.
Lillet Distillers
- Kun 35 på lager online
- Kun 41 på lager online
Gå til side
ud af 1
Om Lillet
I en lille landsby i den berømte Bordeaux-region finder du La Maison Lillet. Her ligger man fantastisk i forhold til at lave en af verdens mest elskede franske aperitifs. Og det er, hvad der er foregået siden 1872. Lillet en vinbaseret aperitif fra Podensac i Frankrig. Lillet er en blanding af 85% vine fra Bordeaux-regionen (Semillon for Blanc og Rosé, Merlot for Rouge) og 15% likører, hovedsagelig citruslikører, lavet med appelsinskal af søde appelsiner fra Spanien og Marokko og skræl af bitre, grønne appelsiner fra Haiti. Blandingen omrøres derefter i egetræskar, indtil den er blandet. Under lagringsprocessen håndteres Lillet som en bordeauxvin.
Hvordan drikker man Lillet?
Lillet er beregnet til at blive serveret godt afkølet ved 6-8 °C. I Frankrig serveres Lillet normalt på is med en skive appelsin eller en citron- eller limeskal. I Tyskland, Østrig og Schweiz drikker man i stedet Lillet Vive: 5 cl Lillet Blanc, 10 cl tonic vand, en skive agurk, et jordbær og mynteblade. I andre lande bruges Lillet oftere som cocktailingrediens.